Araba pazarı taşınıyor

TAKİP ET

Denizli'de Sevindik mahallesinde bulunan araba pazarı taşınıyor.

Denizli’nin Merkezefendi İlçesinde Sevindik Mahallesinde bulunan araba pazarı kapatılacak. Otomobilciler ve Galericiler Sitesi Başkanı Necip İrdem, araba pazarının, yeni yapılan OTONOMİ’ye taşınması için gerekli başvuruları yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İrdem, “Araba pazarının taşınması ile alakalı tüm başvurularımızı yaptık. Görüşmelerimiz devam ediyor. Pazarın OTONOMİ’ye gelmesi daha uygun olacak. Henüz tarihi belli değil” dedi.

BELGESİ OLMAYAN SATIŞ YAPAMAYACAK!
Şubat ayında Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, 2. el araç satışlarında hem garanti hem de galerici esnafına mesleki yeterlilik belgesi şartı getirildi. Şubat 2019 tarihi itibariyle mesleki yeterlilik belgesi olmayan galerici esnafı 2. el araç satışı yapamayacak. Mesleki yeterlilik belgesi olmadan noterde araç satışı yapan esnafa da cezai işlem uygulanacak.

Başkan İrdem, “Galerici esnaflarını denetime tabi tutacak uygulamayla hem korsan galericiliğin önüne geçilecek hem de getirilen garanti şartıyla galerici ve müşteri arasında güven ortamı sağlanacak”.