Arpacı, "Kamu tasarruf paketi hazırlanmalı"

TAKİP ET

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği, günlük yaşamsal ürünlere gelen zamlar nedeniyle, artan maliyetler karşısında Hükümetin ek vergiye hazırlandığını belirterek, bunun yerine kamuda tasarrufa gidilmesini istedi.



Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Arpacı, yatırımlarda tasarruf yerine harcamalarda tasarrufa gidilmesinin daha akılcı bir yol olduğunu yaptığı açıklama ile belirtti.

Arpacı: “popülist politikalar yerine kemer sıkma politikalarını uygulamak geleceğimiz için daha doğru olacaktır.” Dedi.

Arpacı açıklamasına şöyle devam etti:
 
“Akaryakıt, çay, şeker ve son olarak elektriğe gelen %15 zam, ne yazık ki tüm ürünlerde fiyat artışı olarak bizlere geri dönecek ve başta enflasyonla mücadele hedefi olan ülkemiz ekonomisini olumsuz etkileyecektir. Artık büyüme rakamları yerine Enflasyon rakamları bizler için daha önemli hale gelmiştir.

Kamu açığının azaltılması için ilave vergiler koymak yerine ivedilikle kamu tasarruf paketi hazırlanmalı; yatırımlarda değil, harcamalarda tasarrufa gidilmelidir.

Ekonomik büyümeye için başta ihracat yapan firmalar olmak üzere sanayici ve üreticinin üretim maliyetlerini düşürecek tedbirler alınmalı ve uygulanacak teşviklerle yatırım yapılabilir zemin hazırlanmalıdır.

Seçimsiz geçeceğini umduğumuz önümüzdeki 4-5 sene içerisinde popülist politikalar yerine kemer sıkma politikalarını uygulamak geleceğimiz için daha doğru olacaktır.

Ülkemizin itibarı, gösteriş ve şaşa ile değil, güçlü ekonomisiyle hak ettiği yere gelecektir.
BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı 
ŞEREF ARPACI”