Artan talep başvuruları patlattı

TAKİP ET

Yaşanan pandemi süreci ile restoranların evlere paket servis hizmetinde artış sağladı. Bu artışla birlikte motorlu kurye ihtiyacı da oldukça arttı. Yaşanan talep neticesinde Denizli'de A2 ehliyet başvuruları da yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana yaşanan korona virüs pandemisi nedeniyle, internetten yemek alışverişleri ve paket servislerde artışlar tavan yaptı. Bu durum da motorlu kurye sektöründeki istihdamda patlamaya neden oldu. Yaşanan açık nedeniyle de Denizli'de A2 ehliyete başvurular yüzde 100 artış gösterdi.


Denizli’de Özmen Sürücü Kursu Müdürü Ayşegül Dicle motorlu kurye olmak için A2 ehliyete başvuran sayısının 2020 yılında yüzde 100 arttığını söyledi. Dicle, “Temmuz ayından itibaren belirle etaplarda akşam ve hafta sonları başlayan kısıtlama yasakları ile birlikte kursumuza A2 ehliyet müracaatlarında yoğun artış yaşandı. Halen daha müracaatlar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.


MOTORLU KURYE SEKTÖRÜNDEKİ ARTIŞ BAŞVURULARI DA ARTTIRDI

Evlere paket servis hizmetinin yoğunlaşması ile motorlu kurye ihtiyacının arttığına dikkat çeken Dicle, A2 ehliyet başvurularında yoğunluk yaşadıklarını vurguladı. Dicle, “Evlere paket servis başlamasından dolayı A2 ehliyet almak için gelen adaylarımızda yoğunluk yaşıyoruz. Yaklaşık 100’e yakın müracaat ile 2020 yılında ehliyet almak için en fazla müracaatlar A2 sınıfı ehliyetlere oldu” diye konuştu
 

pandemi kafe restoran talep motorlu kurye eve sipariş online sipariş paket servis a2 ehliyet özmen sürücü kursu