Aşı olmayan yaşlı kadın korona kurbanı

TAKİP ET

Denizli'nin Çivril İlçesinde 78 yaşındaki Pakize Gürcan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yuva Mahallesi'nde ikamet eden Gürcan'ın mahallede virüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk, ailesinde aşı olmayan tek kişi olduğu öğrenildi.

Çivril İlçesine bağlı Yuva Mahallesinde korona virüs salgını başladığından bu yana birçok kişi hastalandı. Ancak ilk vefat dün gerçekleşti.

Edinilen Bilgiye göre, mahalle sakinlerinden olan 3 çocuk annesi Pakize Gürcan (78) yaklaşık 4 hafta önce rahatsızlandı. Üşüttüğünü zanneden kadın hastaneye gitmedi, ancak bir süre sonra durumu ağırlaştı.

Çivril Hilmi Öz Devlet Hastanesine kaldırılan yaşlı kadına koronavirüs teşhisi konuldu. Ardından Denizli Devlet hastanesi yoğun bakımına kaldırılan Gürcan burada 21 gündür verdiği korona virüs mücadelesini dün kaybetti. Talihsiz kadın aynı gün mahalle camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yuva Mezarlığına defnedildi.

Öte yandan Gürcan’ın kronik aslım hastası olduğu ve birlikte yaşadığı eşi, oğlu ve gelinin korona virüs aşısı olduğu kendisinin ise aşı olmadığı ve aşıyı  reddettiği iddia edildi. Diğer aile fertlerinde ise korona virüs belirtilerine rastlanmadığı öğrenildi.

 

korona virüsü vefat Pakize Gürcan Çivril