ASIRLIK TARİHİ BİNADA YENİ UMUTLAR YEŞERİYOR

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, eşi Bahija Şevik ile birlikte Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evi'ni ziyaret etti. Başkan Şevik, 'Biz burada yeni yetenekler keşfedip geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz' dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in prestij projelerinden olan Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evi’nde enstrüman, resim ve ebru kursları devam ediyor. Başkan Şevik, eşi Bahija Şevik ile birlikte konservatuvar ve kültür evi kursiyerlerini ziyaret etti. Başkan Şevik, öğrenciler ve kurs öğretmenleriyle sohbet etti, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evi bünyesinde açılan kurslarla kendi yeteneğinin peşinden giden onlarca çocuğun, gencin ve yetişkinin hayatını dokunduklarını vurgulayan Başkan Şevik, burada yeni yeteneklerin keşfedilip geleceğin sanatçılarının yetiştirileceğini söyledi.

 

ATIL BİNA, KÜLTÜR VE SANAT YUVASI OLDU

 

İlçe merkezinde atıl durumdaki tarihi yapıyı restore ederek konservatuvar ve kültür evi olarak hizmete açarak bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Şevik, “Bu bina yıkılmaya yüz tutmuş, mahallinin çöplüğü haline gelmişti. Yaklaşık 125 yıllık değerimizi restore ederek yeniden ayağa kaldırdık.

 

Burası, 2007 yılında ilk başkanlık dönemimde restore ederek el sanatı merkezi olarak turizme kazandırdığım eski hükümet konağı ve eski cezaevinden sonra benim en çok önemsediğim projelerden ve prestij binalarından biri. Şimdi burada çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz sanat eğitimi alıyor. Çocuklarımıza okul oldu” diye konuştu.

 

Eşi Bahija Şevik ile birlikte piyano, keman, gitar ve resim kursu öğrencileriyle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Başkan Şevik, gitar kursu öğrencileriyle gitar çaldı, geleceğin piyanistlerini dinledi.

 

Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuvar ve Kültür Evi’nde her yaş grubundan kursiyer Naci Özkan eğitmenliğinde bağlama, gitar, Meryem Merve Köse eğitmenliğinde piyano, keman, yan flüt eğitimi alıyor. Resim Öğretmeni Hale Yorğun tarafından verilen resim, ebru, taş, ip ve cam boyama kurslarına ise 10’larca öğrenci devam ediyor.

 

Buldan kültür evi Mustafa Şevik