Avcılara vurmayın çağrısı

TAKİP ET

Türkiye'de aralarında Denizli'nin de bulunduğu Anadolu coğrafyasında görülen, en son 1974'te Ankara'da Avcılar tarafından vurularak nesli tükendiği sanılan Anadolu Leoparı 48 yıl sonra yeniden görüldü. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 'Yerlerini saklı tutuyoruz' dedi.

Türkiye doğal yaşam dostu camiada sevinçle karşılandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 1974’te nesli tükendiği sanılan Anadolu Leoparı’nın yeniden Türkiye dağlarında görüldüğünü duyurdu. Kirişçi, koruma sağlanabilmesi için eylem planı hazırlandığını ve yerlerini gizli tutulduğunu açıkladı.

İşte dört bölgemizde varlığı kanıtlanan Anadolu Leoparı… Onları korumak zorundayız, bu yüzden yaşam alanlarını gizli tutacağız.



DENİZLİ’DE SONUNCUSU 1954’TE VURULDU

 Anadolu Parsı, Denizli’ye ‘Anadolu Kaplanı’ lakabını veren hayvan. Denizli’de de geniş bir yaşam alanına sahip olan Anadolu Leoparı, kentte en son 1954’te görülmüştü. Denizli’nin son Anadolu Leoparı, Buldan’da vuruldu ve içi doldurulduktan sonra teşhir edildi.

‘SAHİP ÇIKALIM’ ÇAĞRISI

Öte yandan Türkiye için son derece önemli olan bu haber, yaban hayatı dostu camia tarafından sevinçle karşılandı. Doğa fotoğrafçısı ve gönüllüsü Alper Tüydeş, haberi, “Sahip çıkma” çağrısı yaparak duyurdu.
 

Denizli Leopar pars