Aydem Fen Lisesi Okulu Eve Götürüyor

TAKİP ET

Türk Milli Eğitimine yüksek katkılar sağlamaya çalışan AYDEM Fen  Lisesi Okul Müdürü Deniz Kösehan  önderliğinde yeni bir projeye daha öncülük etti.

 Milli Eğitim Bakanlığının EBA üzerinden uygulamaya koyduğu “ Uzaktan Eğitim “ projesi kapsamında sınıflarda yapılan düzenleme ile okula gelemeyen öğrencilere evden sınıf ortamına katılmaları için ortam hazırlayan Aydem Fen Lisesi, Müdür Deniz Kösehan önderliğinde büyük bir başarıya daha imza attı. 

İlimizin başarılı okum müdürlerinden Deniz Kösehen ve ekibi tarafından geliştirilen sisteme göre; Okulun sınıflarına kamera ve ortam seslerini alan mikrofon desteğini sağlayarak etkileşimli tahtalarda işlenen derslerin, bilgisayar ve cep telefonu aracılığı ile izlenebilmesini sağlıyan sistemde Öğrenciler evden mikrofon ve kamera ile derslere aktif olarak katılabilecekler. Bu sistem sayesinde  AYDEM Fen Lisesinde sınıflarda işlenen dersler EBA veya diğer iletişim kaynakları üzerinden uzaktan  öğrencilerin hizmetine sunulmuş oluyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ  "Uzaktan eğitim çalışmalarında AYDEM Fen Lisemizde örnek  bir çalışmaya imza attık. Sınıf ortamında değerli öğretmenimiz Bakanlığımızın canlı ders uygulaması ile öğrencilerine online ders verecek.

Canlı ders uygulaması okulumuzda bulunan FATİH projesi alt yapısından gerçekleşeceği için internet bağlantı hızı ve bağlanma problemlerini minimuma indiren bir çalışma olacak. Öğretmenimiz normal ders anlatır gibi etkileşimli tahtayı kullanacağı derste, sisteme bağlanan kamera sayesinde aynı zamanda beyaz tahtada da çözdüğü problemleri öğrencileri ile paylaşabilecek. Bu örnek çalışmayı ilimiz genelindeki okullarımıza da yaymayı hedefliyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Deniz KÖSEHAN’da ‘ AYDEM Fen Lisesi yönetici ve öğretmenleri öğrencilerini çok seviyor ve elinden gelen desteği gösteriyor. Ülkemizi çok seviyoruz. Okulumuz  bu uygulaması ile Denizli ve Türkiye Eğitimine örnek bir katkıda daha  bulunmuştur. Bundan sonrada devam edecektir.’ dedi.

deniz kösehan aydem fen lisesi okulu eve götürüyor denizli muhabir muhabir denizlimuhabir denizli denizli haberleri