Babadağ'da Binaya Devlet Koruması

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Denizli'nin Babadağ İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan eski konak koruma altına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Denizli'nin Babadağ İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan tarihi konak koruma altına alınacak 2. Grup Yapı olarak belirlendi. Kararda, "Denizli İli, Babadağ İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve tapunun 159 parsel numarasında kayıtlı konutun 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 6. maddesinde kapsamında 'Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' özelliği gösterdiğinden tescilinin uygun olduğuna, yapı grubunun 2. Grup Yapı olarak belirlenmesine, konut yapısına yönelik Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 05.11.1999 tarih ve 660 Sayılı ilke kararındaki proje hazırlama esaslarında belirtilen hükümler kapsamında hazırlanacak rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin kurulumuza iletilmesine, koruma alanının belirlenmesine, tescilli yapı ve tescilli taşınmaza bitişik ve aradan yol geçse dahi cephe veren parsellerde yapılacak her türlü uygulamalar öncesinde kurulumuzdan görüş alınması gerektiğine karar verildi." ifadelerine yer verildi.

denizli babadağ cumhuriyet mahallesi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan koruma resmi gazete denizlimuhabir denizli haberleri muhabir