Bakan Yardımcısı tesis incelemeye geldi

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı Denizli'ye geldi. Bakan Yardımcısı Özkaldı'nın Denizli programında çiftçilerle ilgili program olmaması dikkat çekti. Özkaldı'nın programında sadece tesis ziyaretleri vardı.


Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı bir dizi ziyaret için Denizli’ye geldi. Bakan Yardımcısı Özkaldı’nın programında; Bakanlığına bağlı birimlerle toplantı, Eraslan soğuk hava deposuna ve Karakurt Köyü Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma sahasına ziyaret vardı. Bakan yardımcısının programında fidan dikimi, arıtma tesisi ziyareti ve Honaz Dağı Milli parkı ziyareti yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı’nın Denizli programında çiftçilerin olmaması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle Tavas’ta çekirdekleri elinde kalan çiftçiler zor durumda iken burada bir program yapılmaması tepki çekti.

TAVAS’TA PROBLEM BÜYÜK

Tavas’ta geçtiğimiz sene kilosu 13-15 TL’den satılan çekirdeklerin fiyatı aracılar tarafından 5-6 TL’ye düşürüldü. Aracıların dışında üreticilerle sözleşme yapıp alım garantisi veren özel firma ise 10.80 TL olarak belirlediği fiyatı önce 6 lira dolaylarına çekti. Daha sonra çiftçilere alım yapamayacaklarını bildirdi. Tavas’ta durum böyle iken, duruma müdahale etmesi beklenen bakan yardımcısı buradaki üreticiler için bir program yapmadı.

 

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı denizli inceleme ziyaret