Baklan'a İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

TAKİP ET

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), ilçelerde atık su arıtma tesisleri yapımını sürdürüyor. Acıpayam, Çameli ve Çardak ilçelerinden sonra Baklan'da da yapımı tamamlanan tesis hizmete alındı.


DESKİ Genel Müdürlüğü, Acıpayam, Çameli ve Çardak ilçelerinin ardından bir betonarme atık su arıtma tesisi de Baklan ilçesine kazandırdı. 5 bin 500 metrekare alana kurulu tesisteki arıtılacak atık suyun günlük ortalama debisinin birinci kademede 562 metreküpü bulacağı, tesisin bölgesel arıtma niteliğinde olduğu belirtildi.


                              


Betonarme biyolojik atık su ileri arıtma tesisi olarak inşa edilen Baklan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi’nde atık suyun sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtıldığı, buradaki atık suların fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulduğu, daha sonra ise bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edildiği kaydedildi.


                  


İLERİ BİYOLOJİK ARITMA

İleri biyolojik arıtma olarak inşa edilen Baklan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi’nin bölgenin atık su kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye

Başkanı Osman Zolan, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için yatırımlarının sürdüğünü işaret etti.


                                     


Bekilli, Kale, Sarayköy ve Tavas’ta başlattıkları atıksu artıma tesisi inşaatlarının sürdüğünü, bunların yanında birçok ilçede paket atıksu arıtma tesisi kurduklarını anlatan Zolan, “Baklanımızın alt yapısını, içme suyu hatları, kanalizasyonu ve yağmur suyu hatları ile yeniden inşa ettik. Şimdi de atıksu arıtma tesisini tamamlayarak hizmete aldık. Şehrimizin tamamında vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.