Baklavanın En Güzel Hali Pürtat Baklava

TAKİP ET

Bir Türk tatlısı olduğu tescillenen baklava birçok farklı kültür tarafından bilinmekte ve sofralarda ağızları tatlandırmaktadır. Pek çok değişik milletin yaptığı baklavanın en güzel, en leziz olanlarının ise Türkiye'de yendiği tüm dünyaca bilinir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı olan baklava yapıldığı yörede yetişen ürünlere göre ceviz, susam, fındık ve fıstık gibi farklı materyalleri barındırabilir. Zevke göre değişse de baklavanın en iddialı çeşidi ve damaklarda unutulmaz tat bırakanı fıstıkla yapılan baklavalardır.

Son yıllarda baklava üzerinde yapılan bazı tartışmalar mevcut. Bu tartışmalardan ilki baklavanın hangi millete ait olduğu sorusu üzerineydi. Bu tartışma 2013 yılında baklavanın Türkiye’ye ait olduğu cevabının verilmesi ve bu cevabın tescillenmesi ile kapanmış oldu.

Şimdi de baklava ile ilgili iki farklı görüş var; baklava cevizle mi, yapılır yoksa fıstıkla mı? Birçok gurme ve gastronomi uzmanının verdiği yanıt belli; baklavanın ana maddesi fıstık olmalı. Bu bir kural olmasa da yapılan pek çok anket ve araştırma sonucu gösteriyor ki baklava severler en çok fıstıklı baklava çeşitlerinin diğer baklava türlerinden üstün olduğunu kabul ediyor fıstıklı baklava çeşitleri diğerlerinden çok daha fazla tercih ediliyor. Peki en iyi fıstıklı baklava çeşitleri nerede yenir? Tabiki Pürtat Baklava’da.

Pürtat’ın Fıstıklı Baklava Çeşitleri

Pürtat’ın yöresel ve doğal malzemelerden özenle seçip hijyenik koşullarda hazırladığı fıstıklı baklava çeşitleri arasında klasik baklava sevenler ve farklı tatlar arayanlara hitap edecek ürünler bulunuyor.

Pürtat klasik fıstıklı baklava çeşitlerinin yanında fıstıklı şöbiyet, küçük dilimleriyle fark yaratan fıstıklı özel baklava, fıstıklı midye baklava ve içi fıstık dolu sarı burma gibi farklı baklava lezzetlerine imza atıyor. Fıstık tadına doyamayanlar ve şöbiyeti çok sevenler için Pürtat harika bir çeşit sunuyor.

Süper şöbiyet, bol fıstık isteyenler için özel olarak yapılıyor. Fıstıklı saray sarması ve fıstıklı dolma da fıstık, şerbet ve baklava yufkalarının içinde adeta dans ediyor.

Kaymak ve fıstığın tadını tek bir üründe birleştiren Pürtat’ın en sevilen fıstıklı tatlarından biri de yeşil şöbiyet. Pürtat mor baklava çeşitleri de fıstık ile meyve özlerinin tadını harmanlıyor. Bu lezzetli fıstıklı baklava çeşitlerine https://www.purtatbaklava.com/ adresinden kolayca ulaşabilirsiniz.
 

baklavanın en güzel hali pürtat baklava denizlimuhabir