Bankaların İhtiyaç, Taşıt ve Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi!

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrası bankaların faiz oranları düşmeye başlamış, BDDK tarafından yapılan aktif rasyosu oranı müdahalesi ile de bu düşüş hızlanmıştı. Bankaların İhtiyaç, Taşıt ve Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi!

Kredi Çekmek İsteyen Kişilere Kötü Haber Geldi: Ucuz Kredi Rüyası Bitti Mi? Bankaların İhtiyaç, Taşıt ve Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi!
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrası bankaların faiz oranları düşmeye başlamış, BDDK tarafından yapılan aktif rasyosu oranı müdahalesi ile de bu düşüş hızlanmıştı.
Son dönemde enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ve ekonomik belirsizlik sonrası ne yazık ki kredi faiz oranları yeniden yönünü yukarı çevirdi. Kredi faizlerinde son durum ne, kredi çekmek için doğru zaman mı, eski kredilere faiz indirimi var mı, kredi yapılandırma olacak mı, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi faiz oranlarında son durum ne, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ucuz kredi kampanyası ne zaman bitecek? Soruların yanıtları haberimizde...

Bankaların kredi faiz oranlarında ne yazık ki yukarı yönlü yükseliş başladı.  Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrası bankaların kredi faiz oranlarında da düşüş yaşanmaya başlanmış, BDDK tarafından uygulamaya alınan aktif rasyosu oranı müdahalesi sonrası bu düşüş hızlanmıştı. 

KAMU BANKALARI TARAFINDAN BAŞLATILAN TARİHİ KREDİ KAMPANYASI NE ZAMAN BİTECEK, 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi kredi destek kampanyaları ile yüzde 0.64 ve 0.74 faiz oranı ile 1 sene ertelemeli konut kredisi desteği ve 0.49 faiz oranı ile taşıt kredisi desteği verilmeye başlanmıştı.  Kampanya 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlarken son başvuru tarihi hakkında ise net bir açıklama yapılmadı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan CHP Milletvekili Erdoğan Toprak ise daha önce de benzer kampanyalar düzenlendiğini hatırlatarak “En fazla 3 ay sürdürülebildi. Bu kez de konut, otomobil, tatil, ihtiyaç kredisi için açılan kampanyalara ayrılan kaynak bittiğinde bu satışlar da kesilecektir” değerlendirmesinde bulundu. 

BANKALARIN İHTİYAÇ, TAŞIT VE KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ! 

Korana virüs salgını sonrasında başlayan ucuz kredi atağı ne yazık ki yerini yükselişe bıraktı. Bankaların kredi faiz oranlarında rüzgar tersine dönerken ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında yükseliş yaşandı.  Açıklanan verilere göre Türk Lirası konut kredisi paketlerinde faiz oranları 4 baz puan artışı ile yüzde 9,09 seviyesine tırmandı.

Taşıt kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş ise 38 baz puan ile son derece sert bir çıkışa imza attı ve yüzde 11,66 seviyesine tırmandı. İhtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş ise 79 baz puan artış ile yüzde 12,77 olarak gerçekleşti. 

 Kredilerde faiz oranı yükselirken konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş daha sınırlı olurken ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan büyük yükseliş ise tedirginlik yarattı. 
Emlak365.com



 

konut kredisi faiz oranları yükseldi! konut kredisi ucuz ev kredisi düşük kredi ev kredisi denizli muhabir muhabir denizli haberleri denizli