"Basın, belli bir kesime değil, herkese lazım!"

TAKİP ET

İnternet Gazetecileri Federasyonu  Genel Başkan Yardımcısı ve YENİMEDYADER Başkanı Sedat Kurt, 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' nedeniyle yayımladığı mesajda, 'Özellikle son yollarda ciddi olarak yalnızlaştırılan, tarafsız değil bilakis taraf olması istenen, olmayanın ötekileştirildiği bir basının özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini' söyledi.

Ülkemizdeki muhaliflerin de yetersiz kalmaları nedeni ile basının yalnız ve dayatmalara maruz  bırakıldığını ifade eden YENİMEDYADER Başkanı Sedat Kurt, “Türk basını, düşürüldüğü bu durumdan ancak ve ancak ülke demokrasisi için ne kadar büyük bir önem taşıdığının anlaşılmasıyla çıkabilir.”  dedi.

Kurt, Basın özgürlüğünün bu ülkede gerçek anlamda, sadece ihtiyaç olunduğunda değil, basının her daim var olması gerektiği anlaşıldığında hayat bulacağını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
 “Basının özgür olabilmesi için ekonomik özgürlük şart! Ancak bu ülkenin muhalifleri özgür basını yaratacak ekonomik çözümler bulmak yerine basını taraflı olmakla suçlamayı tercih etmekte!  Bu da eleştirilmekten hoşlanmayan iktidarların değirmenine su taşımaktan başka birşey değildir.

Türk demokrasisinin en büyük sorunu iktidarların kendi erklerini korumak için ortaya koydukları sansür tutumu değil, bu tutumu eleştirmekten öteye somut adım atamayan yetersiz muhaliflerdir.
Özellikle son yollarda ciddi olarak yalnızlaştırılan, tarafsız değil bilakis taraf olması istenen, hatta bu konuda dayatmalara maruz kalan Türk Basınının özgür olması giderek ütopik bir hal almıştır.

Yalnız iktidardan değil, muhalif kesimlerden de eleştiriler karşısında ağır tepkiler alan, hakaretlere, aşağılanmalara maruz kalan, hatta tehditlere ve hürriyet kısıtlamalarına kadar sürüklenen Türk basını, düşürüldüğü bu durumdan ancak ve ancak aslında ülke demokrasisi için ne kadar büyük bir önem taşıdığının anlaşılmasıyla çıkabilir.

Basın özgürlüğü bu ülkede gerçek anlamda, sadece ihtiyaç olunduğunda değil her daim olması gerektiği anlaşıldığında hayat bulacaktır.

İşte bu duygularla mesleğinden ötürü yaşamlarını kaybetmiş ustaları bir kez daha saygı ve hürmetle selamlıyor, tüm meslektaşlarımı bu zorlu süreçte gösterdikleri cesaret için kutluyorum.”

Haber merkezi
 
 

İnternet gazetecileri federasyonu  genel başkan yardımcısı ve yenİmedyader başkanı sedat kurt sedat kurt basın özgürlüğü günü 3 mayıs denizli denizlimuhabir