BASIN İLAN KURUMU 2020 İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

TAKİP ET

Basın İlan Kurumu Türkiye genelinde basın çalışanları istatistiklerini yayınladı. İstatistiklere göre 11 gazetede 64 çalışan bulunuyor. Kadın basın çalışanı sayısının erkeklerin üçte biri kadar olması dikkatlerden kaçmadı.

Basın ilan Kurumu'nun her yıl yayınladığı istatistiklere göre Türkiye genelinde toplam fikir işçisi sayısı 7 bin 204 kişi. Bu rakamın 2 bin 341 adedi kadın, 4 bin 863 kişisi de erkek. Toplam resmi ilan hakkına sahip gazete ise bin 51.
Denizli'de ise resmi ilan hakkına sahip 11 gazete bulunmakta. Bu gazetelerde toplam 64 fikir işçisi çalışıyor. Çalışanların 47 tanesi erkek olurken kadın sayısı erkeklerin 3'te biri kadar.  Denizli basınında çalışan kişilerin sadece 22 tanesinde basın kartı bulunuyor.
EN FAZLA LİSE MEZUNU GAZETECİ VAR
Eğitim seviyesine göre gazetelerde çalışan fikir işçilerinin yarısı lise mezunu. Çalışanlar eğitim seviyelerine göre şu şekilde; ilköğretim mezunu 9, lise mezunu 32, önlisans 4, iletişimle ilgili önlisans mezunu 3, iletişim fakültesi mezunu 9, iletişim dışında fakülte mezunu 6 ve yüksek lisans mezunu ise 1 kişi.

basın i̇lan kurumu denizli basın çalışanları fikir işçileri istatistikler 2020 denizlimuhabir muhabir denizli haberleri