BAŞKAN ADAYI PARTİLİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

TAKİP ET

CHP Çivril'de belediye meclis üyesi adayları ile yapılan toplantı sırasında, belediye başkan adayı Kemal Aslan'ın kontrolünü kaybederek bir meclis üyesi ve iki ilçe yöneticisinin üzerine yürüdüğü iddia edildi. Tutanakların tutulduğu olaya ilişkin genel merkezin 'adaylıktan çekilsin ya da istifa etsin' talimatı verdiği öğrenildi. Önce il yönetimi ardından Aslan ve bir grup partili genel merkeze gitti.

CHP Çivril ilçe teşkilatı karıştı. Olayların belediye meclis üyesi adaylarının belirlenme yöntemi, kadın ve gençlik kotası uygulaması nedeniyle başladığı öne sürüldü.

 

Tartışmaya konu olan olay Pazar günü belediye meclis üyesi adayları ile yapılan toplantının son bölümünde yaşandı. İddialara göre yaklaşık bir aydır sahada sokak sokak gezerek seçim çalışması yürüten CHP Çivril belediye başkan adayı Kemal Aslan, mevcut belediye meclis üyesi Nuri Özen ile partinin ilçe örgütü yönetimindeki iki kişinin üzerine yürüdü.

 

Bir süre devam eden tartışmanın ardından olayın tutanakla kayıt altına alındığı ve il yönetimine bildirildiği ileri sürüldü. Daha sonra İl Başkanı Ali Osman Horzum, bazı il yöneticileri ve Çivril ilçe başkanının genel merkeze giderek durumu bildirdiği iddia edildi.

 

‘GENEL MERKEZ TALİMAT VERDİ’

 

Genel merkez yetkililerinin Aslan için; ‘Ya adaylıktan çekilsin ya da istifa etsin’ talimatı verdiği, İl Başkanı Ali Osman Horzum’un da bunu adaya tebliğ ettiği öne sürüldü.

 

Bu olayın ardından Aslan sosyal medyada yaptığı açıklamada adaylıktan çekilmesinin istendiğini belirterek; “Değerli dostlarım şuan itibari ile ilden benim adaylıktan çekilmem için il başkanlığı bana çekilmem gerektiği konusunda ithamda bulundu. Ve bu kararın genel merkezden Gökhan zeybek aracılığıyla kendilerine tebliğ edildiğini ve bugün akşam parti meclisine MYK ya sunulacağını ve benim görevden el çektirileceğime dair iddialarda bulunmuşlardır. Bu konuda tüm dostlarımı yardıma davet ediyorum” ifadelerini kullandı

 

‘ANKARA’YA GİTTİLER’

 

Diğer yandan Aslan’ın yerine aday adaylığı başvurusu yapan isimlerden Semih Dere’nin adı ön plana çıktı.  İlçe örgütünde Aslan’ı destekleyen bir grup partili de karara tepki gösterdi. Aslan ve beraberindeki bazı partililerin genel merkeze gittiği öğrenildi.

Diğer yandan 25 belediye meclis üyesinin yer aldığı Çivril Belediyesi için CHP’de 22 kişi adaylık başvurusu yapmıştı. Aday sıralamasının belirlenme yöntemi, kadın ve gençlik kotalarının uygulanması konularındaki belirsizliğin tartışmanın fitilini ateşlediği kaydediliyor.

 

chp nURİ öZEN Kemal arslan