Başkan Araç İstedi, Mecls Reddetti!

TAKİP ET

Denizli'nin Honaz ilçesi Belediye meclisinde Yüksel Kepenek'in makam aracı alımı için verdiği önerge tasarruf tedbirleri nedeniyle reddedilince mecliste kısa süreli gerginlik yaşandı.

Denizli’nin Honaz İlçesinde geçen hafta yapılan Belediye Meclis Toplantısında kısa süreli gerginlik yaşandı. Honaz Belediye meclisinde Ak Parti grubu tarafından verilen önergelerle alınan kararlar meclise damga vurdu.


Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in seçim beyannamesinde belirttiği tarım sulama su indirimini göreve geldiği günden bu yana meclis gündemine getirmemesinin ardından Ak Parti grubu harekete geçti.
Su indirimi hakkında önerge veren Ak Parti meclis grubuna tepki gösteren CHP meclis Grubu üyeleri “Daha önceki dönemlerde neden çiftçi arkadaşlar düşünülmedi, çiftçiler zaten sıkıntı içerisinde. Ak Parti grubu daha öncede meclisteydi, neden o zaman alınmadı da şimdi alınıyor” şeklinde tepki gösterdi. Sulama suyunda yapılan %50 indirim kararı oy çokluğuyla kabul edildi.


MECLİSTEN ARAÇ ALIMINA RED GELDİ

Başkan Kepenek’in sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınladığı Meclis toplantısında Başkan Yüksel Kepenek’in Başkanlığa ait makam aracı istediği ortaya çıktı. 2004 model aracın yerine yeni model bir makam aracı isteyen CHP’li Başkan Yüksel Kepenek’in önergesini Ak Parti MHP meclis grubu tasarruf tedbirleri nedeniyle reddetti. Seçim öncesi her yerde tasarruf vurgusu yapan Başkan Yüksel Kepenek Ak Parti meclis gurubuna tepki gösterdi. “Her yerden tasarruf edeceğiz ama bu bir makam. Honaz’ı 2004 model bir araçla mı temsil edeyim” diyen Başkan Kepenek araç alımının reddedilmesine yönelik sert bir konuşma yaptı.
Makam aracı alımına yönelik maddenin reddedilmesine yönelik Ak Parti gurubunun kararına sinirlenen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek “2004 model bir araçla Honaz Belediye Başkanı.. İdare edebildiğimiz kadar ederiz hiç sorun değil. Varmak istediğiniz yer neresi bilmiyorum. Her yerden tasarruf edeceğiz etmek zorundayız ama bu bir makam. Makamında temsili değerlidir. Bugün Kale Belediye Başkanından diğer belediye başkanlarına nasıl temsil ediliyorsa öyle temsil edilmesini istedik. Bir araç alınmasını istedik ama önümüze sürekli engel çıkarıyorsunuz. Bir gün Ankara’ya giderken yolda kaldığımızda Honaz Belediye Başkanı yolda kaldı derler. Bu haberi de ben size ithaf ederim. Bu 2004 model araçla yollara düşeceğiz, YÖK’e gidilecek, ÖSYM’ye gidilecek. Bir sürü Ankara’yla çalışmalar yapılacak. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.” diye konuştu.
 
 

denizli honaz yüksel kepenek makam aracı meclis gerginlik honaz tasaruf