BAŞKAN ATAŞ, IRGILLI'DAKİ ANITLA İLGİLİ ÇAĞRIDA BULUNDU

TAKİP ET

Çivril'in Irgıllı Mahallesi'ndeki bakımsız Atatürk Anıtı'yla ilgili çağrıda bulunan CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, 'Kanunda Türk bayrağının kullanılacağı direğin boyasına kadar belirtilmektedir. Böyle bir bakımsızlığın olması kabul edilemez. Sayın Kaymakam'ımı anıtla ilgili göreve davet ediyoruz' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Irgıllı Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nın yıkık dökük görüntüsü üzerine açıklama yaptı. Anıttaki bayrağın eskimiş olmasına ve direğin küflenmesine ilişkin de konuşan Ataş, Kaymakam Armağan Önal’a seslenerek, konuyla ilgili adımların atılmasını istedi.

“TÜRK BAYRAĞININ YIRTIK VE DİREĞİNİN PASLI OLMASI KANUNEN DE SUÇTUR”

Kanunlarda Türk bayrağının nasıl olması gerektiğine dair maddelerin açık olduğunu belirten Ataş, “Şanlı bayrağımız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en önemli değerlerindendir. Çivril’imizin Irgıllı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı bu değerlerin korunması noktasında eksiklikler barındırmaktadır.

Özellikle anıttaki Türk bayrağının yırtık ve direğinin paslı olması kanunen de suçtur. Türk Bayrağı Kanunu’nun 7. Madde’sinde, ‘Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz’ denilerek, açık ve net bir şekilde durum mevzuat kapsamına alınmıştır.

Kanunda Türk bayrağının çekileceği direğin boyasına kadar belirtilmektedir. Böyle bir bakımsızlığın olması kabul edilemez. Sayın Kaymakam’ımı anıtla ilgili göreve davet ediyoruz” dedi.

başkan ataş irgilli’daki̇ anitla i̇lgi̇li̇ çağrida bulundu chp çivril i̇lçe başkanı bedri ataş denizli çivril denizlimuhabir