Başkan Coşkun, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri unutmadı

TAKİP ET

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları unutmayan Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, acı günün yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Coşkun; “6 Şubat’ta bir ülkenin yaşayabileceği en büyük yıkımı ve en büyük yardımlaşmayı bir arada yaşadık. O gün deprem bölgesinde devlet değil, Türk milleti vardı. Vatandaş vefat edenleri de nefes alabilenleri de enkazın altından kendi çıkardı” dedi.

 

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yayımladığı mesajında;

 

“O kara günün üzerinden tam 1 yıl geçti. 6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Tabii bu sayı resmi kayıtlarda. Evladını, annesi, babasını, kardeşini, akrabasını bulamadığını söyleyen binlerce vatandaşımızı duyduk gördük. Belki tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık ama bu felaketin bilançosunu artıran o günkü koordinasyonsuzluk, iş bilmezlikti.

 

6 Şubat günü vatandaşımız ‘Nerede bu devlet?’ sorusu ile haklı isyanını ortaya koydu. Çünkü devlet yoktu, yardım yoktu. Türk Milleti devletin açığını kapatmak için vakit kaybetmeden harekete geçti. Başta Pamukkale ilçemiz, tüm Türkiye deprem bölgesinin acil ihtiyaçları için hazırlığını yaptı ve koşar adım bölge gitti. Türk ulusu öyle büyük ki acı bilançonun katlanmasını önledi.

 

Acı olayın üzerinden 1 yıl geçti. Müteahhitler tutuklandı, ancak onlara yol veren AK Parti hükümetinden hesap soran olmadı. Ülkemizin bir daha bu acıları yaşamaması için mevcut iktidarın beton siyasetin uzaklaşması, rant bir kenara bırakarak dayanıklı şehirler oluşturması gerekiyor. Bunun için umudumuz var mı? Sanmıyorum bu ranttan vazgeçmezler. Olan yine halkımıza olur.

 

6 Şubat’ın yıldönümünde deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun depremzedeler