Başkan Erdoğan Şampiyon Yüzücülerle Buluştu

TAKİP ET

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, uluslararası yarışta kendisinden yaşça oldukça büyük milli yüzücüleri de geride bırakarak şampiyonluğa ulaşan 13 yaşındaki Seyfi Diker'i kabul etti.


Seyfi Diker’e, aynı yarışta 2’nci olan Muammer Gecekuş ile öğretmenleri de eşlik etti. Gençleri, okul setinden oluşan birer hediye ile ödüllendiren Başkan Erdoğan, başarılarının artarak devam etmesini temenni ettiği öğrenciler ile öğretmenleri ve ailelerini kutladı.

       

Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Aquamasters Yüzme Yarışları'nda, eski milli yüzücü Tolga Öcal'ın, yarışı kendinden önce bitirmek üzere olan kendisinden 27 yaş küçük Seyfi Diker'i (13), denizden çıkıp bitiş çizgisine ulaşacakken itip denize düşürdüğü anları tüm Türkiye hayretle izlemişti.


          


Son anda kasıtlı bir engellemeyle kaybettiği yarış sonrası gözyaşlarına boğulan Seyfi’ye yapılan centilmenlik dışı hareket ile onu yaptığı için diskalifiye edilen milli yüzücü Öcal, sosyal medyada halktan büyük tepki çekmişti.

 

          


Hakemlerin kararıyla şampiyon ilan edilen ve mutlu sona ulaşan küçük yüzücü Seyfi, kendisinden hemen sonra ipi göğüsleyerek 2’nciliği de kimselere bırakmayan takım arkadaşı Muammer Gecekuş ile birlikte, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti. Başından geçenleri ve neler hissettiğini bir kez de Başkan Erdoğan’a anlattı.