Başkan Şevik'in, Turizm Haftası mesajı

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Şevik, Buldan'ın sahip olduğu, kültürel, tarihi, geleneksel el sanatları, muhteşem doğası ve geçmişi M.Ö. 6. Yüzyıla dayanan Tripolis Antik Kenti gibi turizm potansiyelinin, ülke turizmine kazandırılması için çalıştıklarını vurguladı.

Ülkelerin kalkınmasında önemli bir gelir kaynağı olan, geçmişten günümüze ulaşan zenginliklere ve güzelliklere hayat veren kültürel değerlerin tanıtılması yönünde turizmin önemine dikkat çekmek amacıyla, ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik mesajında, Türkiye turizminin deniz, kum, güneş turizminin dışına çıkılması gerektiğinin altını çizerek, tarih öncesi çağlarda yaşanan kültürel evrimin de izlerini taşıyan ve uygarlıklar beşiği olan Anadolu’nun kültürel ve etik değerlerinin de turizme kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Buldan’ın Türkiye turizmi için önemli potansiyele sahip olduğunu söyleyen Başkan Şevik “Buldan, Ahşap ve cumbalı sundurmaları, gerdanlıklı bacaları ile dikkat çeken eski Buldan evleri, geleneksel el sanatları, doğa harikası olan Süleymanlı Yayla Gölü ile geçmişi Milattan Öncesine dayanan Tripolis Antik Kenti ile Türkiye’nin nadide kentlerinden biri. Yine Eko-Turizminin merkezi olmaya aday olan ilçemiz turizmi için, gerek kamu kurumlarımız gerek sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte sık sık istişarelerde bulunarak yeni çalışmalar ve projeler gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.

Belediye olarak, ilçemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı vermeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, turizmin ulusal ve yerel ekonomilere katkısının yanı sıra toplumsal bütünleştirici rolünün tüm dünyaya egemen olması dileği ile Turizm Haftasını tebrik ediyorum” dedi.  Haber merkezi

başkan Şevik’in turizm haftası mesajı #mustafa şevik #denizlimuhabir #denizli muhabir #buldan #denizli haberleri #denizli #turizm haftası