BAŞKAN ŞEVİK, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen kahvaltıda ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayan Başkan Şevik, demokrasisinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, 'Muhtarlar bizim için çok kıymetli. Onların talep ve iradeleri de bizler için çok mühim' dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 45 mahalle muhtarı kahvaltıda bir araya geldi. Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri ile belediye birim amirlerinin eşlik ettiği toplantıda muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Biz muhtarlarımızla sürekli bir arada oluyoruz.

 

Ancak bu günün anlam ve önemi farklı. Bugün Muhtarlar günü öncelikle şahsım ve arkadaşlarımız adına tüm muhtarlarımızın Muhtar Günü’nü kutlarım. Allah hepinize sağlıklı ve huzurlu ömürler nasip etsin.

 

Muhtarlık demokrasi sistemi içerisinde temsili demokrasinin en önemli noktalarından bir tanesi. Halka temas noktasında da halka en yakın olan hizmet noktası. Sizler, belediye başkanlarının, kaymakamların, milletvekillerinin, valilerin, memleketin en ücra köşesinde gözleri gibi, elleri gibi, kalbi gibisiniz. Onun için siz değerli muhtarlarımızı kıymetli arz ediyoruz. Sizlerin varlığı sizlerin talep ve iradeleri bizler için çok mühim. Sizlere birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

 

Başkan Şevik, İsrail'in Gazze'deki katliamını kınadı

 

20 yıl önce Balkan’larda yaşanan sıkıntının bir 10 yıldır Orta Doğu’da yaşandığını vurgulayan Başkan Şevik, dünya şartlarının her geçen gün ağırlaştığını belirterek, “Özellikle son birkaç haftadır dünya Müslümanlarının yaşadıkları hepimizi çok derinden üzdü. Ve Sayın Cumhurbaşkanı da üç gün milli yaz ilan etti.

 

Dünya’da yaşanan gelişmeleri bakınca demokrasinin, Cumhuriyetin ve barışın ne kadar kıymetli olduğunu hep beraber görüyoruz. İnsanlar gece dört yanı mamur bir şehirde uyuyorlar, sabah kalkınca o dört dörtlük şehir yok olmuş, yerle yeksan olmuş. Biz bunu sadece televizyon ekranlarından bakıp değerlendirmiyoruz.

 

Necip Türk Milleti bin yılı aşkın bir süredir bu topraklarda bu çileleri çekmiş, Anadolu’yu Türk İslam yurdu yapmış, Müslümanlığa ve dünya insanlarına önderlik etmiş. Bu hasretle de bugün Saraybosna’da yaşananlar ne kadar bir vicdanımızı burkuyor.

 

Bugün Suriye, Irak’ta, Filistin’de, Yemen’de yaşananlar da bizleri necip Türk Milleti’nin bir müdavimi olarak bizleri en derinden üzüyor. Bugün burada sizlere mahallelerimize yaptığımız yol, sosyal tesis, kaldırım yaptık demek vicdanen beni rahatsız ediyor. Dünya Müslümanlığına bu halde gördükten sonra Türkiye’nin en ücra köylerimize döşenmiş taşları dahi yerinden söküp İsrail’in ve vahşi o devlet yapısının başına atmak istiyorum” diye konuştu.

 

Muhtarlar adına söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Saliha Seyrek, her yıl muhtarlar gününde muhtarları onurlandıran Başkan Şevik’e teşekkür etti.

 

Toplantı sonrasında Toplantıya katılan muhtarlara hediyeler takdim eden Başkan Şevik, daha sonra Alanyazı Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

 

Kaymakam Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’ın 45 mahallesinde görev yapan muhtarlar ile siyasi parti ilçe temsilcileri, belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, sayı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yeni Mahalle Muhtarı Saliha Seyrek yaptı. Buldanlı mahalle muhtarları, Alanyazı Meydanı’nda lokma hayrı gerçekleştirdi.

 

mustafa şevik muhtarlar günü