Başkan Şevik'ten 12 Eylül mesajı

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türk demokrasi tarihine 'kara bir leke' olarak geçen 12 Eylül askeri darbesinin 43'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında '12 Eylül 1980 darbesi Türkiye'nin on yıllarını çalmış, istikbal haklarını çarpıtmış, milli hâkimiyeti çoraklaştırmıştır' dedi.

Mesajında, her darbenin vesayetçi mihrakların, demokrasi düşmanlarının denetim ve kontrolü ele geçirmesi anlamına geldiğinin altını çizen Başkan Şevik, “27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz Türkiye'nin büyüme ve yükseliş ümitlerine, milli birlik ve dayanışma azmine, huzur ve barış ortamına iç ve dış odakların el birliğiyle planlayıp uygulamaya geçtikleri zincirleme suikastlardır.

 

Her darbe bir nevi işgaldir, gerilemedir, tarihin gerisine düşmek demektir. 12 Eylül'den sonra her görüş ve inanışa mensup kişilere reva görülen yargısız infazlar, işkenceler, eziyetler, insan hak ve hürriyetine yönelik saldırılar Türkiye’nin kara bir dönemini resmetmektedir” dedi.

"Allah birliğimizi beraberliğimiz bozmasın." dileğinde bulunan Başkan Şevik, mesajında “27 Mayıs, 12 Eylül, 15 Temmuz ve benzeri darbelerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. 12 Eylül darbesinde yaşamlarını yitiren bütün vatandaşlarımızı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

mustafa şevik 12 eylül