Başkan Şevik'ten 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 'Gösterilen üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsız ve hür yaşamasının bir gereği olarak nesilden nesile geçen manevi bir değerdir' dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Sakarya Meydan Savaşı’nın hitamında; 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilişinin 102. Yıl dönümü dolayısıyla mesajı yayınladı. Başkan Şevik mesajında, “Gösterilen üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsız ve hür yaşamasının bir gereği olarak nesilden nesile geçen manevi bir değerdir.

 

Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir.

 

Türk milletini var etmek için birçok mahrumiyet ve acılara tahammül eden gazilerimizin gönüllerdeki ayrıcalıklı yerleri her daim muhafaza edilecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden muhterem gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

mustafa şevik gaziler günü