BAŞSORGUN GÖNDERME YAPTI

TAKİP ET

CHP il Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı'na göndermede bulundu.

CHP Denizli Kadın Kolları İl Başkanı Sündüz Seçkiner Başsorgun Denizli Adliyesi'ne giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan AKP’li kadınlara göndermede bulundu.

“Özgecanımız dalından koparılalı bugün tam 1 yıl oldu. Hala kadınlarımız sokak ortasında öldürülmekte, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için hükümet yetkilileri tarafından en küçük bir adım dahi atılmamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu KADIN bakan karşımıza çıkıp “Kadını Şiddetin Öznesi Yaptılar” diyerek sorunu küçültmeye, önemsizleştirmeye çalışmaktadır. İktidarlarında 2015 yılında kadın cinayetlerinin %1400 arttiği bir dönemde Kendini erkeklerle eşit görmeyen bir anlayıştan fazlasını beklemek de sanırım bir hayal olmuş durumdadır.

Buradan AKP KADIN Kollarına seslenmek isterim; AKP Denizli kadın kolları sizler kimsiniz, sizlerin Kadın Cinayetleri Ve Çocuk Gelinler sorunu iktidarınızda devleşirken hiç konunuz kalmadı mı? Kadına şiddetten haberiniz var mı? Kadını aşağılayan, 2.sınıf gören partinizin farkında mısınız? Eşlerinize imam nikahı serbest bırakıldı, bunu biliyor musunuz?

Eşlerinizin 13 yaşında kızlarla ve kayınpederin geliniyle evlenmesi artık normal gösterilen partinizin bu anlayışını neden sorgulamıyorsunuz? Hergün bir cinayete kurban giden kadınlar mı partiniz hakkında suç duyurusunda bulunsun? Gözü yaşlı çocuk gelinler mi? Okutulmayan kızlarımız mı? Gece sokağa çıkma özgürlüklerinin, tecavüzden daha ağır bir suç sayılan kalan kadınlarımız mı?

Unutmayın ki; eğer bugün kendi haklarınız için mücadele vermezseniz, yarın sokağa çıkacak, adliyeye gidip koltuk kapma mücadeleniz için Sayın Genel Başkanımızı şikayet yarışı için dilekçe yazma hakkınız bile kalmayacak.” dedi.