BBP ADAYLARINA İTİRAZ REDDEDİLDİ

TAKİP ET

AK Parti'nin ilçe seçim kurullarına itiraz ettiği BBP'nin Baklan ve Bozkurt belediye başkan adayları hakkında İl Seçim Kurulu adaylıkların devamı yönünde karar verdi.

Baklan’da AK Parti’den belediye başkan adayı adayı olan Nasuh Altuntaş ile Bozkurt’ta AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan Hamdi Cin’in Büyük Birlik Partisi’nden adaylıklarına yapılan itirazda yeni gelişme yaşandı. Her iki ismin de Ak Parti’nin temayül yoklamalarına katılmalarını gerekçe gösteren AK Parti kurmayları ilçe seçim kurullarına müracaat ederek BBP’den aday olmalarına itiraz etmişti.

 

Baklan’da ilçe seçim kurulu itirazı haklı bulurken Bozkurt’ta itiraz reddedilmişti.

 

BBP Baklan’da yetkili ilçe seçim kurulunun aldığı kararı AK Parti’de Bozkurt’ta yetkili ilçe seçim kurulu kararını İl Seçim Kurulu’na taşımıştı.

 

İl Seçim Kurulu her iki adaylığa yapılan itiraza ilişkin kararını verdi. Altuntaş ve Cin’in adaylıklarının devamı yönünde karar çıktı.

 

ZAMANINDA İSTİFA ETMİŞ

 

İl Seçim Kurulu’nun Altuntaş’a ilişkin aldığı kararda YSK’nın bir kararına atıfta bulunularak; bir siyasi partide merkez yoklamasına katılan aday adayının, aday listelerinin seçim kuruluna verilmesinden önce aday adaylığından ayrıldığı takdirde başka bir siyasi partide aday yoklamasına katılabileceği ve partisinden istifa etmesi koşulu ile bağımsız aday olabileceği belirtildi.

Altuntaş’ın kesin aday listeleri belirlenmeden önce e-devlet üzerinden Ak Parti’den istifa ederek BBP’ye geçtiği bilgisi karar gerekçesinde yer aldı.

 

BBP Hamdi Cin seçim kurulu