BEBEK EK GIDA ÜRÜNLERİ NELERDİR, NEREDE SATILIR?

TAKİP ET

Bebekler, gelişimlerinin en hızlı olduğu dönem olan ilk 6 ayda yalnızca anne sütü ile beslenmelidirler. Çünkü bebekler yaşamlarının ilk 6 aylık süresinde ihtiyaç duydukları tüm vitamin ve mineralleri anne sütünden karşılarlar. Ama 6 aydan sonra bebeklerin ek gıdalara geçmeleri gerekir.

Bebekler, gelişimlerinin en hızlı olduğu dönem olan ilk 6 ayda yalnızca anne sütü ile beslenmelidirler. Çünkü bebekler yaşamlarının ilk 6 aylık süresinde ihtiyaç duydukları tüm vitamin ve mineralleri anne sütünden karşılarlar. Ama 6 aydan sonra bebeklerin ek gıdalara geçmeleri gerekir. Bebek ek gıda ürünleri geçiş aşaması yavaş yavaş, bebeğin 6 ay ile 12 aylık dönemi içerisinde anne sütüne devam edilerek yapılmalıdır. Ek gıdalar besin ihtiyacı artan bebekler için tamamlayıcı niteliktedir ve bebek ek gıda ürünleri geçiş sürecinde anne sütü bırakılmamalıdır. Yani 6 ay ile 12 aylık bebeklerde ana öğünü anne sütü oluşturmalıdır. Bebeklerinize bu süreçte ara öğün olarak vereceğiniz ek gıdalar doğal ve katkısız olmalıdır.
 
Bebek ek gıda ürünleri kolay elde edilebilir ürünler değildir. Anneler piyasadaki ek gıdaların hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, doğal gıdalardan üretildiğinden emin olmak isterler. Annelere tavsiyemiz bebek ek gıda ürünleri konusunda uzman ve anneliği deneyimlemiş Aşçı Anne olacaktır.

Aşçı Anne’de sade ya da çeşitli sebzelerle tatlandırılmış makarnalardan, bebek baharatlarına, bebek bisküvilerinden tarhanalara pekmez çeşitlerinden muhallebi ve kompostolara, kuru baklagillerden unlara kadar her tür ek gıdayı ve ek gıda tariflerini bulabilirsiniz. Aynı zamanda Aşçı Anne 6, 8 ve 12 aylık bebekler için katkısız ve özel olarak ürettiği bebek ek gıda ürünlerinin yanında süt alerjik bebekleri ve glüten in toleransı olan bebekleri de düşündü.
 
BEBEKLERDE EK GIDAYA GEÇİŞ NASIL OLMALIDIR?

Bebeklerde ek gıda geçiş sürecinde ilk nokta bebeğe ek gıdaları azar azar vermektir. Bebeğiniz ona verdiğiniz ek gıdayı alışkın olmadığı için önce ret edebilir. Bunun önüne geçmek için bebeğinize 3 gün boyunca her gün birer çay kaşığı olmak üzere ek bir gıda verip bebeğinizi gözlemlemeniz gerekir.

3 günün sonunda bebeğiniz ona verdiğiniz gıdayı itiraz etmeden tüketiyor ve herhangi bir alerjik reaksiyon ile ishal ve kabızlık gibi bir sindirim problemi gözlemiyorsanız bu gıdaya devam edebilir ve diğer gıdalarla bebeğinizin ek gıdaya geçişini destekleyebilirsiniz. Bebeğiniz besini ret ediyorsa başka bir gıda ile devam edin ve onu zorlamayın.

Bebekler 6. aylarında meyve püreleri, sebze çorbaları ve muhallebiler ile ek gıdalara geçiş yapabilirler. Ezilmiş bebek bisküvileri, bebeğiniz için hazırladığınız çorbalara, sebze ve meyve pürelerine ya da yoğurtlara katılarak bebeklerin tüketimleri sağlanabilir. Bunun için Aşçı Anne bebe bisküvisi kullanabilir, Aşçı Anne’nin bebek tarhanası ve bebek muhallebisi çeşitlerini bu bisküvilerle karıştırabilirsiniz.

Bebeklerde ek gıdaya geçişte tüketilmesi çok faydalı olan bal kabağı, ıspanak ve havuç gibi sebzelerle harmanlanmış Aşçı Anne makarna çeşitlerini de deneyebilirsiniz.
Ek gıdaya geçiş sürecinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da bebeğin inek sütüne alerjisi olup olmadığıdır. Süt alerjisi olan bebeklerde ek gıda geçiş süreci planlanırken, süt ve süt ürünleri kullanılmamalıdır. Bu konuda da size çözüm sunan Aşçı Anne süt alerjik makarna paketleri ve irmik, pekmez, tarhana, un ve erişte çeşitleri ile üzüm pekmezini de içeren süt alerjik paketi ile bebeğinizin sağlıklı beslenmesini sağlıyor.
 

bebek ek gida ürünleri̇ nelerdi̇r nerede satilir? denizlimuhabir