Belçika'daki Denizlililer'den Onkoloji Gönüllüleri'ne Destek

TAKİP ET

Belçika'da gurbetçilerimizin kurduğu Belçika Denizlililer Derneği, memleketlerine vefa göstererek Denizli Onkoloji Gönüllüleri Derneği'ne yardımda bulundu. Belçika'da yaşayan Türklerin düzenledikleri kahvaltıdan elde edilen yardım, Belçika Denizlililer Derneği Başkanı Ahmet Güldas tarafından Denizli'ye ulaştırdı.

Belçika Denizlililer Derneği, Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarına desteğini sürdürüyor. Derneğin, 2020 yılında Denizli Onkoloji Gönüllüleri Derneği’ne destek olma amacıyla Beliçika’da düzenlenen kahvaltıdan elde edilen yardımı, Dernek Başkanı Ahmet Güldas DENOG’a ulaştırdı.

Denizli Onkoloji Gönüllüleri Derneği Başkanı Canan Ulutürk Akçil ile yönetim kurulu üyeleri Nejla Aslan, Gülhan Aydoğan ile dernek üyesi Kamil Aydoğan, Belçika Denizlililer Derneği Başkanı Ahmet Güldaş’ı dernekte ağırladı. Ahmet Güldas ile DENOG yöneticileri, her iki derneğin çalışmaları ile ilgili karşılıkla fikir alışverişinde bulunarak sohbet ettiler.

Sohbetin ardından, Ahmet Güldas, gurbetçilerimizin gönderdiği yardımı DENOG Başkanı Canan Ulutürk Akçil’e teslim etti. Yardımın doğru bir yere ulaşmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Ahmet Güldas, 2020 yılı içinde Denizli Onkoloji Gönüllüleri ile işbirliğini sürdüreceklerini dile getirdi. Güldas şunları söyledi:

“Dernek olarak; bir yandan Belçika’daki hemşerilerimizin sorunlarına çözüm bulmak, onların sesi olmak için çalışırken, diğer yandan memleketimiz Denizli’deki sivil toplum örgütlerine de destek olmak istiyoruz. Geçen yıl Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi’ne yardımda bulunmuş olmuş, kendileriyle ortak projeler üretmiştik. Bu yıl da, kanser konusunda Denizli’de farkındalık yaratmak için çalışan, onkoloji hasta ve hasta yakınlarına destek olan Denizli Onkoloji Gönüllüleri Dayanışma Derneği’ne destek olmak istedik.”

Belçika’da yaşayan gurbetçilerin artık tüketici değil üretici bir toplum olduğunu ifade eden Ahmet Güldas, ülke genelinde Türklere ait pek çok nitelikli işyerinin faaliyet gösterdiğini belirterek, Belçika’da yaşayan yüz binlerce gurbetçimiz arasında; bakandan milletvekiline, işadamlarından dünyaca ünlü doktorlara kadar önemli isimler bulunduğunu söyledi.

Canan Ulutürk Akcil de, Belçika Denizlililer Derneği’nin bu ince düşüncesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Dernek Başkanı Ahmet Güldaş’a bir teşekkür plaketi verdi, dernek üyelerini el emeği ürünlerinden hediyeler takdim etti.

belçika’daki denizlililer’den onkoloji gönüllüleri’ne destek denizli onkoloji gönüllüleri derneği belçika denizlililer derneği başkanı ahmet güldas