"(Belediye başkan adayları) Ay sonu itibariyle söylenmişti ama biraz esneyebilir"

TAKİP ET

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, belediye başkanlarının adaylarının açıklanmasına ilişkin, 'Ay sonu itibariyle söylenmişti ama biraz esneyebilir. Çünkü teşkilatlarımız buraya geliyor. Teşkilatlarımızın gelmesiyle birlikte bu istişareleri yapıyoruz. Dolayısıyla takvimde bir esneme olabilir" dedi.

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta AK Parti Genel Merkezi’nde yoğun bir mesaisi olduğunu ve geçen haftada aynı şekilde mesainin devam ettiğini belirtti. Çelik, seçim hazırlık anlamında teşkilatların davet edilerek istişareleri sürdürme şeklinde çalışmaların devam ettiğini, illerdeki değerlendirmelerin teşkilatlarla masaya yatırıldığını ifade etti.

 

Vatandaşların taleplerinin kapsamlı bir şekilde ele alındığına işaret eden Çelik, “Bunun yanı sıra da teşkilatlarımızın önümüzdeki seçimlere hazırlıklar anlamında ne şekilde ki hazırlıklar yaptıkları, burada eksik görülen varsa onların tamamlanması ve bu seçimlerden Cumhur İttifakı'nın en güçlü şekilde için her boyutuyla bütün bu çalışmalar değerlendirilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın illerle istişaresinin devam ettiğini söyleyen Çelik, “Bugün de 4 ille bu istişare tamamlanmış olacak. Bugünle birlikte Ankara, Adana, İzmir, İstanbul Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon'la birlikte bugün bütün bu çalışma buraya kadar tamamlanmış olacak.

 

Aynı şekilde Cumhurbaşkanımızın takdirlerine bağlı olarak diğer illerle de önümüzdeki günlerde bu çalışmalar devam edilecek. Teşkilat başkanlığımız arkadaşlarımızı sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanımızın takvimine göre buraya davet ediyorlar ve derinlemesine bir istişare gerçekleşiyor.

 

Şimdiye kadar arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler neticesinde teşkilatlarımızın güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandığı ve bu seçimlerden Cumhur İttifakı'nın en güçlü şekilde çıkması için illerde Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde çalışmalarını, temaslarını sürdürdüklerini değerlendiriyoruz.

 

Tabii genel seçimlerden sonra bu yerel seçimlerle birlikte bütün bu başarıların tamamlanması, taçlanması bakımdan bunu son derece önemli görüyoruz. Türkiye'nin bu seçimden sonra da çok önemli gündemleri olacak. Bütün o gündemlere bu büyük başarıya imza atmış olarak devam ediyoruz” diye konuştu. (İHA)

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik belediye başkan adayları esneme