BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

TAKİP ET

Merkezefendi Belediye Meclisi yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Mecliste Birinci ve İkinci Başkan Vekilliği, Katip Üyeler ve Encümen Üyeleri seçimi yapıldı. Mecliste tüm organların seçimlerinde CHP ağırlığı dikkat çekti.

Türkiye'de geçen hafta gerçekleştirilen yerel seçimler sonucu seçmenden onay alarak göreve seçilen belediye başkanları görevlerini devralırken belediye meclis üyeleri de toplantılarını yapmaya başladılar. Merkezefendi Belediye Meclisinin yeni dönem ilk toplantısı, yüzde 57.78 oyla tekrar başkanlığa seçilen Şeniz Doğan başkanlığında yapıldı.

 

Şeniz Doğan, meclisin açılışında yaptığı konuşmada, güzel bir seçim geçirdiklerini belirterek, "Ben inanıyorum ki birlik beraberlik, dostluk kardeşlik içinde Merkezefendi'mizde sizlerle birlikte güzel hizmetleri aynı geçen beş yılda yaptığımız gibi önümüzdeki dönemleri hep birlikte çalışarak Merkezefendi'mizi hem Denizli'de hem de Türkiye genelinde örnek gösterilen bir ilçe yapacağız. Bu anlamda sizin desteğiniz bizim çok önemli çok kıymetli. Arkadaşımıza hayırlı uğurlu olması, başarılı bir 5 yıl geçirmeyi diliyorum." dedi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda meclisin en genç üyeleri İlhan Cem Kıyak ve Enis Kara'nın geçici katip olarak yerlerini almasının ardından gündemin maddelerine geçildi. Mecliste Birinci ve İkinci Başkan Vekili, Katip Üyeler ve Encümen Üyeleri seçimi yapıldı, komisyonlar belirlendi.

 

Yapılan gizli oylama sonucu Birinci Başkan Vekilliğine Fatma Atıcı Bakcan, İkinci Başkan Vekilliğine Osman Bartal, katip asil üyeliklere Özdilek Koçoğlu ve Ayşen Kocabay, katip yedek üyeliklere İlhan Cem Kıyak ve Enis Kara, encümen üyeliklerine ise İlhan Cem Kıyak, Levent Özel ve Berzan Taşer seçildi. Toplantı, faaliyet raporu ve denetim raporunun görüşülmesiyle devam etti.

 

Meclis organlarına AK Parti ve MHP grupları aday göstermezken, CHP'nin gösterdiği adaylar kendi partisinin meclis üyelerinin tamamından aldıkları oyla rahat bir şekilde sonuca ulaştılar.

 

merkezefendİ beledİyesİ belediye meclisi seçim