Belediyeye haciz götüren işçi konuştu

TAKİP ET

Belediye'de çalışırken yaşadığı kaza nedeniyle belediyeye dava açan Mehmet Uygun, bugün Bozkurt Belediyesi Başkanlık makamına haciz götürmüştü. Yaşanan haciz işlemi sonrası Başkan Birsen Çelik'in açıklamasını çarpıtılmış olarak yapıldığını söyleyen işçi, gerçeği kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Haciz olayın kamuoyuna anlatıldığı gibi yaşanmadığını, algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Mehmet Uygun sosyal medya hesabından  bugün yaşananları şöyle açıkladı. 

"Değerli Bozkurtlu Hemşehrilerim ve Saygıdeğer Kamuoyu’na Hamidiye Mahalle Muhtarı Mehmet Uygun olarak ;

Bozkurt ilçesinde yaşadığım ve basına farklı yansıtılan olayın gerçeğini aktarmak istiyorum. Olayı bir de benim tarafımdan dinlemenizi rica ediyorum. Bu olaylar, haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Ben, 02.02.2011 yılında başıma gelen iş kazası sonucunda belediyeye açmış olduğum tazminat davamın sonucu hiç istemediğim halde ve aylarca beklediğim halde haciz boyutuna ulaştı.

10 yıl önce gerçekleşen bu kazadan sonra hukuki yollarla hakkımı aramama ve kazanmama rağmen; kaza sürecinden sonra açılan dava üzerine iyi niyet gösterdim ve anlaşma yoluna gittim.Ve devamında Belediye Başkanı Birsen ÇELİK, benim avukatım ve ben karşılıklı sözlü bir anlaşma ile tazminat olarak belirtilen tutarın 3 taksit halinde ödenmesi konusunda uzlaştık ve belediye başkanı Birsen Çelik tarafından bana söz verildi.

100.000 (yüz bin) TL ödeme olarak aldım. (Dekontunu kamuoyuyla paylaşacağım) Bu ödemeyi aldıktan sonra geri kalan ödemeler 15 ay geçmesine rağmen tarafıma ödenmemiştir. Bu süreçte tekrar Bozkurt Belediye Başkanıyla görüşmek istedim ancak karşımda herhangi bir muhatap bulamadım ve belediyede tüm kapılar yüzüme kapandı.

Bugün itibariyle 15 ay bekledikten sonra ve tüm çabalarımın sonuç bulamaması sonucunda 08.03.2021 günü yasal yollarla Bozkurt Belediyesi Makamına haciz işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca çok üzüldüğüm bir konu olarak da basına yansıtıldığı gibi makamda bulunan Atatürk Portresi ya da büstü haczedilmemiştir.

Bu olayın gerçekleşmesi asla söz konusu değildir, tamamen algıyı yanlış yönde yönetmek üzerine yapılmış olan hayal ürünü bir açıklamadır. Başkan Birsen Çelik’in kendi sosyal medyasında ki açıklamaları ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Makam aracı, makam odasında bulunan koltuklar ve televizyon haczedilmiştir.

Bu eşyalar bugün yediemin deposunda muhafaza edilmektedir. Görmek isteyen herkese açık şekilde beklemektedir. Lafta işçinin hakkını savunanlar, ancak iş gerçek hayata geldiğinde işçinin hakkını alması için yaptığı hukuki mücadele sonucunu bile kabul etmemektedirler ve yaşanan olay siyasi değildir, İNSANİ BİR OLAYDIR.

Yaşanan süreç sadece yasal yollarla işçi birinin hakkını aramasından dolayı CHP’li Bozkurt Belediyesinin iş kazası geçiren ve kolunu kaybeden bir işçinin hakkını ödememesi ve beceriksizliklerinden kaynaklanmıştır. Bu konuyu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına sığınarak gerçekleri saptırmaları aynı zaman da Atatürk’ün aziz hatırasına büyük saygısızlıktır.

Bu süreç yine kamuoyunu yanlış yönlendirme çalışmaları olarak karşımızdadır. Bu durum bugünün meselesi değildir, mahkemenin kararı 17.10.2019 tarihinde verilmiş olup,Bozkurt Belediyesi tarafından sadece bir kez Aralık 2019 da ödeme yapılmış olup üzerinden geçen yaklaşık 15 aylık süreçte mağdur edilen ben Hamidiye Muhtarı Mehmet UYGUN herhangi bir ödeme almadığım için hakkım olanı yasal süreçlerle arayarak haciz yoluna gitmek zorunda kaldım.

Ben kolumu, herhangi bir siyasi partinin çalışması esnasında kaybetmedim. Bozkurt Belediyesi’nin bünyesinde çalışırken bu kaza gerçekleşti. Bu noktada belediyeler halka hizmet veren tüzel kişiliklerdir. Başkan seçilen kişi dün bugün ve yarın kim olduğundan ziyade hak ve hukuk çerçevesinde işçinin hakkını korumakla mesuldür.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen ÇELİK’in yapması gereken bugün yaşanan olayı manipüle etmek değil, kolunu kaybeden bir işçinin hakkını ödemektir.
Değerli Bozkurtlu Hemşehrilerime saygıyla duyurulur."

bozkurt beledi̇yesi̇ başkan koltuğuna haci̇z i̇cra mehmet uygun i̇şçi̇ denizlimuhabir denizli belediyeye icra