Beltaş hakkında soru önergesi verdi

TAKİP ET

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket Beltaş hakkında, İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergede, çalışanların yıllık izinlerinin kullandırılmamasının nedenlerini ve tam kapanma döneminde işçileri ücretsiz izin kullandırmak için imza alındığı iddiasıın da cevplanmasını isteyen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün önergesi  şöyle:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 4.5.2021

                                                                                                           Yasin ÖZTÜRK
                                                                                                         Denizli Milletvekili



            Sayıştay 2019 Düzenlilik Denetim Raporlarına göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı kurum bünyesinde çalışan 127 işçinin toplam 25 bin 35 gün kullanılmamış yıllık izni bulunduğu anlaşılmıştır.

            2018 yılı mali işlemlerinin incelenmesi neticesinde; işçilerin 2000 yılından bu tarihe kadar 399, 398, 397, 383 ve 380 gün gibi kullanılmayan izinlerin olduğu anlaşılmıştı. 2016 ve 2017 yıllarında da uyarılar yer almasına rağmen düzeltici işleme rastlanılmamıştır.

            Bununla birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraki olan BELTAŞ personelini “tam kapanma” döneminde ücretsiz izne çıkarmak için ayrılma dilekçesi imzalattırdığı iddia edilmektedir.

            Bu kapsamda;

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraki olan BELTAŞ’ta çalışan kişi sayısı kaçtır?

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraklerinde çalışan personele “tam kapanma” döneminde ücretsiz izin dilekçesi imzalattırdığı iddiası doğru mudur?

    İddia doğru ise, Belediyenin iştiraklerinde çalışan kaç işçiye ücretsiz izin dilekçesi imzalattırılmıştır?

    Sayıştay raporlarına da yansıdığı şekilde normal çalışma düzeninde bile çalışanlarının izin hakkını kullandırmayan Belediyenin, işçilere “tam kapanma” döneminde zorunlu ücretsiz izin dayatmasında bulunmasının gerekçesi nedir?

    Bakanlığınız, çalışanlar üzerinde kanuna aykırı işlemlerde bulunan bahsi geçen Belediyeyi uyarmış mıdır, bu konuda herhangi bir inceleme ve/veya denetimde bulunulmuş mudur?


 

beltaş hakkında soru önergesi verdi i̇yi parti denizli milletvekili yasin öztürk denizli denizlimuhabir denizlihaberleri beltaş