Bilim Fuarında öğrenciler çalışmalarını sergiledi

TAKİP ET

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK desteğiyle 10 - 11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrenciler hazırladıkları çalışmaları sergilediler.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 10 Mayıs Salı günü Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen ve davetlilerin katılımıyla fuar açılışı yapıldı.

Okul Müdürü Ömer Falak yaptığı konuşmada; "TÜBİTAK desteğiyle okulumuzda ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarı ile öğrencilerin günlük problemlerine bilimsel yöntemler kullanarak çözüm üretmeleri amaçlanmaktadır. Çözüm odaklı, üreten gençlik ülkemizin yarınları adına en kıymetli hazinemizdir.

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı bilim fuarında Mesleki  bilgi ile bilimsel yöntemler harmanlanarak bir konsept oluşturuldu, 10 - 11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen fuarda üretime dönüşebilecek çok değerli fikirlerin ortaya çıktığını görüyruz, öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" dedi.



Fuar yürütücüsü Bilişim Teknolojileri öğretmeni Berna Erel ise; "Bilim fuarımızda,  22 danışman öğretmen ve 95 öğrencimizin hazırladığı 25 adet alt projemiz katılımcılarımıza sunulmuştur.Bilim fuarımızda öğrencilerimiz; Robotik Kodlama, Nesnelerin İnterneti, Kültürel Miras, Bilim Tarihi ve Felsefesi, Yenilenebilir Enerji, Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele, Göç ve Uyum, Görüntü, ses ve yazı tanıma ve işleme teknolojileri, Uzaktan Eğitim, Dil ve Edebiyat, Değerler Eğitimi, Halk Sağlığı ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri çağrı alanlarında hazırladıkları projeler sayesinde yaratıcılıklarını arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve toplumun diğer kesimleriyle paylaşma imkânı bulmuşlardır. Bilim fuarı hazırlık sürecinde okul müdürümüz Ömer Falak başta olmak üzere, projelerimize danışmanlık eden ve bu süreçte emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.


 

 

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 bilim fuarı