BİNLER UĞURLADI

TAKİP ET

Şırnak'ta bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Piyade Er Ömer Kağan Kandemir, memleketi Çivril'de son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi uçakla Diyarbakır’dan Çardak Havaalanı’na, buradan da helikopterle Çivril’e getirilen Piyade Er Ömer Kağan Kandemir için Yeni Camii’de tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Şükrü Kocatepe, CHP milletvekilleri Melike Basmacı ve Gülizar Biçer Karaca, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Belediye Başkanı Osman Zolan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehit cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında atılan sloganlar şehidin babası Ergun Kandemir’i kızdırdı. Sloganlara daha fazla sabredemeyen baba, araçların üzerine çıkarak, sloganların sona erdirilmesini istedi

Öte yandan, sloganlar eşliğinde Türk bayrağı taşıyan gruba çevik kuvvet müdahale etti. Bayrakların kaldırılmasını isteyen Çevik Kuvvetle grup arasında tartışma yaşandı. Daha sonra müdahaleden vazgeçilince gerginlik sona erdi.