Bir geçmiş olsun demek yok mu sayın müftüm?

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, din görevlilerine haksız yere açılan soruşturmaları eleştirdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, sağlık sorunları nedeniyle rapor alan ve hastalığı sürdüğü için görevinin başına dönemeye din görevlilerine açılan soruşturmaları eleştirdi. Çoban açıklamasında, 

"Din Görevlisi Meslektaşlarımız  zaman mefhumu gözetmeden büyük bir özveriyle 657 SDMK'nu ve kurumumuz mevzuatında belirlenen usul ve esaslara göre milletimize din hizmeti sunmaktadırlar.


Elbette hastalıkta sağlıkta her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Hastalığın ne zaman ve ne şekilde geleceği önceden ön görülen bir durum değildir. Elbette din görevlileri de rahatsızlanabilir, tedaviye ihtiyacı olabilir.


Tedavisi esnasında hekimlerimiz tarafından istirahat raporu da verilebilir. Bunların hepsi kanun veya mevzuatla belirlenmiştir. Anayasanın 56. Maddesi her vatandaş için geçerli olan maddedir. Yani kısaca tedavi olma hakkıdır. Bunu hiç kimse engelleyemez, sorgulayamaz.


Diğer taraftan 657 SDMK'nun 105. Maddesi Hastalık raporlarının nasıl olacağı, nasıl kullanılacağı maddesidir. Bunlar çok açık ve nettir. Kurumların başarısı elbette belirlenen mevzuatlar çerçevesinde ifa edilen görevlere bağlıdır. Her meslektaşım bu bilinçle kendisine tevdi edilen görevleri ifa etmek zorundadır ve meslektaşlarım bunun idraki ve ifası şuuru içerisinde hizmetlerini yapmaktadırlar.


Hizmetlerin layıkıyla yapılıp yapılmadığını yerinde denetlemeye kurumumuzun idarecileri ve yetkisi olan personel tarafından yapılır, yapılması da kesinlikle gerekmektedir. Buna asla itirazımız ve sözümüz olamaz. 


Rahatsızlanan, bundan dolayı sağlık kuruluşuna giden ve rahatsızlığından dolayı 657, SDMK'nun 105. Maddesine göre istirahat raporu alan, raporunu kurumuna zamanında ibraz eden meslektaşımın raporu ( tarih örnektir. 08.02.2021 tarihinde gece 00'da bitiyor.)


Meslektaşım sabahleyin iyileşmediği için aynı rahatsızlığından dolayı tekrar doktora gitmeyi düşünür ve gider. Muayene olur ve hekim tekrar istirahat raporu verir. İlçe Müftüsü meslektaşımıza geçmiş olsun neyin var, yapacağımız bir şey var mı demeyi bırak bunlarla  ilgilenmiyor, buna niyet bile etmiyor ama; anladığımız odur ki  personeli o kadar çok seviyor ki sevdiğinden rapor gece 00.00'da bitiyor ve tek sabah namazına meslektaşımızı kontrole gider, rahatsızlığından dolayı sadece sabah namazında olmadığı için hemen soruşturma açar.


Sayın Müftüm anladık geçmiş olsun demedin, nasılsın var mı bir ihtiyacın onu da demedin, peki ;2019  UYGULAMA GENELGELERİNE DAİR GENEL HÜKÜMLER'de bulunan 
 Karşılıklı sorumluluklar
MADDE 4- 
(2) Yönetici konumunda olanlar ise;
a) Maiyetlerinde görev yapan memurlarına daima hakkaniyet, adalet, eşitlik, şefkat,
merhamet ve sevgi ilkeleri çerçevesinde davranacaklar; onlara karşı kırıcı, kaba, sert, ayırımcı, tahkir ve tezyif edici hareketlerde bulunmaktan kesinlikle kaçınacaklardır.


b) Personeli takdir ederek, motivasyonlarının ve hizmet performanslarının yükselmesine
çalışacaklardır. 


e) Personelin talep, dilek ve sorunlarıyla yakinen ilgilenecekler, mahallinde çözümlenmesi
gereken sorunları bizzat çözecekler, mevzuat çerçevesinde hizmetin gereklerine uygun dilek ve taleplerini yerine getirecekler, böylece onları gereksiz yere başka yollara ve mercilere başvurmak zorunda bırakmayacaklardır.


f) Personel arasında sosyal ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gayret
gösterecekler; kaza, hastalık, ölüm gibi kötü; doğum, sünnet, nikâh, düğün gibi iyi günlerde meslekî dayanışma ve yardımlaşmanın sağlanmasına özen göstereceklerdir.


Başkanlığımızın uygulanması için yayımlamış olduğu bu genelgeyi hiç mi okumadınız?
Sayın Müftü Kurum'un başarısı, hizmetin önemi ve ehemmiyeti için  denetime evet , 
art niyete, kişisel husumete hayır sayın müftüm.


Gördüğümüz o ki meslektaşımın, üyemin rahatsızlığı, hastalığı  hususunda zerre kadar bir cümle sözünüz, kelamınız yokken (zaten beklentimizde yok) raporun bitimini büyük bir hassasiyetle takip edip sabah namazında soluğu meslektaşımızın camisinde almanız, denetlemeniz, akabinde soruşturma açmanız iyi niyetle, samimiyetle, denetim ve disiplin anlayışıyla asla ve asla bağdaşmaz


Bu art niyetin çok açık bir ifadesidir.  Biz çok kıymetli meslektaşlarımızı yolda bulmadık. Ovada da kaybetmeyeceğiz. Bu konunun sonuna kadar bizzat takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

türk diyanet vakıf-sen denizli şube başkanı mehmet çoban din görevlileri müftülük denizlimuhabir muhabir denizli haberleri haberler haber