Bir lisede 2 sınıf karantinaya alındı

TAKİP ET

Denizli'de bugün bir Anadolu Lisesi'nde Covid-19'a rastlanan öğrenciler nedeniyle 2 sınıf karantinaya alındı.

Okulların açılmasından kısa bir süre sonra başlayan Denizli’deki okulların bazı sınıflarındaki karantina haberlerine bugün Nevzat Karalp Anadolu Lisesi de eklendi. 2 sınıftaki bazı öğrencilerde koronavirüse rastlanması üzerine 2 sınıfın karantina alınması kararlaştırıldı.

Karantinaya alınan sınıflarda bulunan diğer öğrenciler de temaslı sayıldıkları gerekçesi ile PCR testine alındı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, kaç sınıfın karantina altına alındığı bilgisini paylaşmazken, karantinada uygulanacak okul ve sınıflarda yapılması gereken mevzuatları anlattı.

Ekici, karantina ile ilgili olarak özetle şunları söyledi: “1 sınıfta 2 covidli öğrenci varsa o sınıf komple karantinaya alınıyor. Karantina süresince öğretmenlerimiz EBA programı üzerinden öğrencilerine derslerini vermeye devam ediyorlar. 1 sınıf karantinaya girmiş ise, 14 gün sonra tekrar sınıfında eğitime başlıyor. “ diye konuştu.

Öte yandan, karantina ile ilgili olarak öğrencilere şu yazı ulaştı: "Sayın veliler sınıfımızda 2. Covidli  pozitif vaka çıkması nedeni ile sınıfımız  Sağlık Müdürlüğünden ve Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen yazılar doğrultusunda 14 gün süre ile  temaslı  durumuna geçmiş olup. Okul dersleri aynı proğram aynı saatlerde ve aynı öğretmenler tarafından EBA  üzerinden işlenecektir. Hepimize geçmiş olsun"
Kaynak göstermeden Alıntı Yapılamaz

 

okulda karantina sınıf karantina öğrenciler koronavirüs Denizli Süleyman Ekici