BİRECİK KAYMAKAMI NEDEN ACIYAPAM'A ATANDI?

TAKİP ET

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk, son çıkan kararname ile Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne atanan Şanlıurfa'nın Birecik Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu'nun siyasilere ve oda başkanına tahsis edilen arsaların geri alınmasına karar vermesiyle 4 ayda tayini çıktığını yazdı.

Geçtiğimiz günlerde çıkan ve Resmi Gazete’de yayımlanan Kararname ile Şanlıurfa’nın Birecik Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne atandı. Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk, Acıpayam’a atanan Kaymakam Cankaloğlu’nun tayinini yazdı.

 

Öztürk’ün kaleme aldığı yazıda Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne kaymakam olarak atanan Cankaoğlu’nun, ilçenin önde gelenlerine tahsis edilen OSB arsasına iki yıl içinde yatırım yapılması gerektiği halde 8 yıldır yatırım yapılmaması gerekçesiyle tahsisin iptali süreci başlatması istenmeyen kişi ilan edilmesine neden oldu. Bu konu nedeniyle Cankaoğlu ilçeye atandıktan 4 ay sonra Denizli’ye tayin edildi.

 

Cankaloğlu’nun tahsisin iptali süreci başlattığı OSB arsasının, aralarında milletvekili, belediye başkanı, ticaret odası başkanı gibi ilçenin güçlü isimlerine tahsis edildiği ortaya çıktı. Öztürk’e göre kaymakamı ikna edemeyen siyasiler tayin edilmesini sağladı.

 

Saygı Öztürk’ün yazısında CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın bu konuda verdiği soru önergesi de yer aldı.

Saygı Öztürk Ramazan Cankaloğlu atama Acıpayam kaymakamı Birecik