BİSİKLET TURU'NA DENİZLİ DAHİL EDİLDİ

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun güzergâhına Denizli'de dahil edildi.

Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun güzergâh İlleri belirlendi. Güzergâh içerisinde Denizli’nin de yer aldığı 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için Vali Kocatepe başkanlığında turun Denizli ayağı için alınacak güvenlik ve önemleri masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Tavas Kaymakamı Osman Varol, Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak, Kale kaymakamı İhsan Ayrancı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Erdal Işık, Karayolları 27.Şube Şefi M.Sait Arıduman ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu katıldı.

PAMUKKALE’YE GELİYORLAR

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu yılki yapılacak turnuva hakkında genel bilgiler verdi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen turnuvayı 190 ülkeden 600 milyon haneye canlı yayınla ulaştıklarını söyleyen Müftüoğlu “Bu yıl Pamukkale'ye tekrar geliyoruz. Bodrum’u çıkartarak Denizli etabını koyduk.  Pamukkale'nin tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum.

Şöyle ki; geçen yıl bizim turumuzun 50.si yapıldı. 190 ülkede canlı ve özet yayın vardı. 600 milyon haneye ulaştık. İnternet ve sosyal medya da belli bir yankı oluşturduk. Bundan dolayı da sporun yanında burada ülke tanıtımını şehir tanıtımını öne çıkarmak için bu bir araç. Yani hem sporu öne çıkarıyoruz hem toplumun bisiklete binmesini sağlayarak sağlıklı bir toplum ile ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Sağlık Bakanlığımız da bu konuda bir çalışma içerisinde.

Belediyelere her metreye bir bisiklet projesi ile ilgili bir hazırlığı var. Sağlık Bakanlığında, 2010 yılında tura başladığımız zaman üretilen bisiklet ile geçen yıl üretilen bisiklet arasında 2 misli artış var. En önemlisi de ben bir turizm kenti olan Alanyalı olarak tanıtımın turizme katkısını çok iyi biliyorum. İnanılmaz katkısı oluyor. Pamukkale’ye de Denizli’ye de bunun çok katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.