BİZ DEMİŞTİK, AMA…!

TAKİP ET

CHP kadın kolları seçimlerinde divan başkanı ve divan üyesi kişilerin uygulamaları delegeler ve üyeler tarafından tepki çekerek eleştirilmişti. Üç ay öncesinde Pamukkale İlçe Başkanlığı kongresinde Divan Başkanı Atila Sertel'i 'Faşizan uygulamalar yapıyorsun' diye eleştirilen Savaş Akman, 3 ay sonra kendisinin haklı çıktığını söyledi.

CHP’de ilçe kongrelerinin yapıldığı (Aralık 2019) tarihlerde, kongrelerin Divan başkanlığına seçilenlerin uygulamaları tepki çekmişti, ama kimse bu davranışa  eleştiri getirmemişti.

Ama Pamukkale ilçe başkanlığı seçimlerinde Başkan Adayı Savaş Akman tarafından Divan başkanı İzmir Milletvekili Atila Sertel’e tepki gösterilmesi eleştirilmişti. Yazarımız İbrahim İmamoğlu tarafından üç ay önce kaleme alınarak dile getirilen bu tepkilerin haklılığı, Kadın kolları kongrelerindeki divan başkanı ve üyelerinin uygulamaları, CHP’liler tarafından şimdi dile getirilmeye başlandı. Oysa o tarihlerde bu tepkiler eleştirilmeseydi, divana seçilen üyeler cesaret bulamayacak ve kadın kolları seçimlerinde şaibeler yaşanmayacaktı.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Pamukkale ilçe Kongresindeki konuşmasında divan başkanı Atila Sertel’i eleştiren Başkan Adayı Savaş Akman, konu hakkında “Sol partileri diğer partilerden ayıran en önemli ideolojik yanı düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Pamukkale ilçe kongresinde adayın konuşmasına kısıtlama kararı alan divan başkanına tepki göstermek yerine, parti tüzüğünde olmayan bir uygulamayla kendini ifade etmesine tepki koymama delegeler tepki göstermişti. Böylece delegeler o zamanlar bir hukuksuzluğun önünü açmış oldular. Sonra Pamukkale ilçe kadın kolları seçiminde aday kürsüde konuşurken oy kullanmaya başladılar. Merkezefendi’de konuşma yasağı ve açık oy kullanılmasını istemleriyle hukuksuzluk tavan yapmış oldu.” Dedi.

Akman, “12 Eylül faşizminde oylanan anayasa oylamasında bile acık oy istenmişti. Eğer beni sokmayan yılan bin yaşasın derseniz, o yılan sırası geldiğinde sizi de sokar. Her koyun kendi bacağından asılır derseniz, kendinizi sürü durumuna düşersiniz. Her koyunun başına gelen akıbet er yada geç sizinde başınıza gelir.” Diyerek, gösterdiği tepkinin demokratik bir ortamda haklılığını ortaya koyduğunu belirtti ve;”Abdulhamit, Mithat paşayı sürgüne göndereceği zaman, sürgüne göndereceği gemiyi üç gün rıhtımda bekletir. Eğer halktan bir tepki gelirse isyanı bastıramam, Mithat paşayı serbest bırakmak zorunda kalırım diyor. Halktan bir tepki gelmeyince Mithat paşayı sürgüne gönderiyor.

Merkezefendi kültür merkezinde yapılan il kadın kolları seçiminde delegelerden tepki gelince divan başkanı geri adım atmak zorunda kalmış . Bir kişi veya parti sadece kendi haklarına sahip çıkmakla demokrat olmaz. Başkalarının hatta ve hatta tam karşıtlarının haklarına sahip çıkmakla demokrat olur. Pamukkale ilçe başkanlığı kongresinde, divan başkanını eleştirdim diye bana kızanlar, şimdi ne değişti de divan başkanlarına tepki gösteriyor? Umarım benim tepkimi anlamışlardır. Yorumu partililerime bırakıyor. Bütün bunlara rağmen yeni seçilen başkanı ve ekibini kutlar başarılar dilerim.” Şeklinde konuştu.  
 

savaş akman pamukkale ilçe başkan adayı denizli denizlimuhabir denizli haberleri