Bozkurt Belediyesi'nden hayvancılığa destek

TAKİP ET

Bozkurt Belediyesi, ilçedeki hayvancılığın geliştirilmesi için harekete geçti. İlçedeki her işletmede bir büyükbaş hayvanın sunu tohumlanma masrafını karşılayacak olan belediye, küçükbaş hayvanların kırpılması hizmetini de ücretsiz sağlayacak.

Bozkurt Belediyesi, Veteriner Hekimleri Odası ve HAYKOP ile protokol imzalayarak ilçede hayvancılık için önemli adımlar attı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOP) Başkanı Mehmet Varol ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.
 
ÜRETİCİYE SUNİ TOHUM DESTEĞİ
Bozkurt’taki büyükbaş hayvan işletmelerinde, her işletmede bir sunu tohumlama masraflarını belediyenin karşılayacağını açıklayan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Bozkurt’ta bulunan her büyükbaş işletmesinde 1 hayvana suni tohumlama ücretsiz olarak Bozkurt Belediyesi tarafından yapılacak. Ayrıca büyük baş hayvancılık için ilçede büyük bir sorun haline gelen gübre sorunu içinde çözümler üreten iş birliği, ilçedeki büyükbaş çiftliklerinin haftada bir kere temizliğini ücretsiz olarak yapacak. Ahırlardan ve çiftliklerden ele edilen gübreler yine Bozkurt Belediyesi tarafından tahsis edilen boş arazide kurutularak, poşetlendikten sonra ihtiyacı olan vatandaşlara iade edilecek” dedi.
 
KOYUNLARINI TÜYLERİNİN BELEDİYE KIRKACAK
Çelik, ilçede küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlar için koyunların kırpma işlemini belediyenin ücretsiz yapacağını ifade ederek, “Veteriner Hekimleri Odası ve Hayvan Kooperatifleri Birliği’nden uzmanların Belediye personellerine vereceği eğitim ile belediye personelleri koyun, keçi gibi hayvanları kırpacak” dedi.
 
SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI
Sokak hayvanlarına yönelik de çalışmalarının olduğunu ifade eden Çelik, “İlçedeki sokak hayvanlarının da unutulmadığı projede kedi köpek gibi hayvanların kısırlaştırma, tedavi gibi hizmetleri sağlanacak. Ayrıca ilçede bu hizmetlerin verilmesi için belediye bünyesinde bir veteriner kliniği de kurulacak” diye konuştu.