BU KEZ İSTİFA HABERİ ÇİVRİL'DEN GELDİ

TAKİP ET

Denizli İYİ Parti İl Teşkilatında istifalar sürüyor. Pamukkale İlçesindeki istifaların ardından bu kez de Çivril'de istifalar yaşandı. Yönetimden istifa eden 11 isimden 2'si partiden de istifa etti.

Parti üyeliğinden istifasını duyuran isimlerden Çivril İlçe Örgütü Kurucu Üyesi Recep Gürkaynak basına açıklamalarda bulundu. "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in 23 Şubat 2016'da demokrasi adına Denizli’de 'Çoban Ateşini' yaktığı gün ile yola çıktım" diyen Gürkaynak Akşener'in İzmir ve Söğüt mitinglerine iştirak ettiğini aktardı. Gürkan ayrıca Ankara'da yapılan demokrasi kongrelerine katıldığını ifade etti.
Çivril'de İYİ Parti'nin Kurucu Üyesi olduğunu hatırlatan Gürkaynak, "24 Haziran'da yapılan milletvekilliği seçimlerinde Çivril'den milletvekili çıkacak diye canla başla çalıştım. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olamamasına üzüldüm ama Denizli'den bir vekil çıktığı için göğsüm kabardı" ifadelerini kullandı.
 
MİLLETVEKİLİNE TEPKİ 
Yerel seçimde yapılan yanlışlara rağmen susarak köy, köy ittifak için çalıştığını aktaran Gürkaynak, "Çivril İYİ Parti yönetimlerinde görev aldım. 5 Temmuz 2020 tarihinde Denizli İYİ Parti 2. Olağan Kongresinde Denizli Milletvekili Sayın Yasin Öztürk tesbihini çıkararak, ben bu tesbihin ipiyim deyip, ipi koparıp birlikte olamayız demiştir. Sayın Milletvekilinin 'birlikte olamayız' sözünü hatırlatarak 'birlikte değiliz' deyip İYİ Parti'deki tüm görevlerimden istifa ediyor ve parti üyeliğimi sonlandırıyorum"
İlçe de 11 isim yönetimden istifa ederken Recep Gürkaynak ve Emine Utku parti üyeliğinden de istifa etti.
 
İSTİFA LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE:
Mustafa Turgay Aslan, Hatice Yılmaz, İlknur Solak, Recep Gürkaynak, Emine Utku, Ersan Altaş, Sabahattin Çakır, Hatice Altaş, İsmail Çorbacıoğlu, Nevin Gürkaynak, Semra Utku