BU NE ANLAMA GELİYOR?

TAKİP ET

Bulundukları mahalle veya köylerde kurban kesmek isteyen çiftçilerin, kurban kesmek için izin almak istedikleri Müftülük, Hijyen kurallarına uyan hayvan yetiştiricilerinden kurban kesmelerine karşılık 'Kurban Kesim yeri' ücreti adı altında 150 Tl. alıyor.

Ülkemizde son zamanlarda artan “sorma ver parası” bu kez il müftülüğü tarafından, kurban kesmek isteyen çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinden aldığı “kurban kesme yeri” ücretine bir anlam verilemedi. Pamukkale ilçesi Korucuk mahallesinde/ köyünde özel olarak kurban kesmek isteyen bir hayvan yetiştirici/çiftçi bunun için İlçe Müftülüğüne yaptığı müracaatın sonucunda, kurban kesmek için gösterdiği yerin kurban kesmeye uygun bulunması üzerine, kendisine bir hesap numarası verildi ve 150 Tl. yatırılması istendi. Hayvan yetiştirici çiftçi bedeli yatırdıktan sonra Bayram günü kurban kesmek için izin almış oldu.



Hükümetin her konuda sahip çıkması gereken Çiftçilerimizin ve hayvan yetiştiricilerimizin, özel günlerde bile ücret karşılığında hizmet alması halkımızı şaşkına çevirdi. Konuyu mahalle sakinleri ile tartışan hayvan yetiştirici vatandaşımız, “Kurban bayramında sattığımız kurbanlıkları ve mahalle sakinlerimizin kurbanlarını kesmek istedik. Müftülükten izin alınması gerektiğini belirttiler. Niçin Tarım Müdürlüğü, çevre müdürlüğü ve belediye başkanlıklarımız değil de, müftülükten izin almamız gerektiğini bile anlamış değilim. Yaptığımız üracaat olumlu bulundu, yerimize baktılar. Onay verdiler. Ardından da banka hesabına 150 tl. yatırmamızı istediler. Bir anlam vermiş değilim” dedi.


 

kurban kesimi denizli müftülüğü kurban kesim yeri pamukkale ilçesi korucuk mahallesi denizli denizlimuhabir muhabir denizli haberleri