BU SEZON ÇOK KONUŞULDU

TAKİP ET

Türkiye futbol liglerinde 2015-2016 sezonu sona ererken, karşılaşmaları yöneten hakemlerin saha içindeki kararları kadar haklarında yapılan eleştiri ve yorumlarla da sık sık gündeme geldikleri belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress'in yazılı basında yapmış olduğu araştırmaya göre, liglerin başladığı Ağustos ayından bu yana futbol maçlarını yöneten hakemler hakkında 60 bine yakın haber çıktığı saptandı.

Bu sezon gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de yönettiği maçlarla gündeme gelen ve ligde en fazla penaltı çalan hakem olarak dikkat çeken Cüneyt Çakır, hakkında çıkan 6 bin 782 haber ile yazılı basında açık ara birinci çıkarken, başarılı hakemimizin Euro 2016 finallerinde de ülkemizi temsil edeceği belirlendi. İkinci sırada bu sezon Türkiye Kupası finalinde Galatasaray-Fenerbahçe maçını yöneten Mete Kalkavan yer alırken, tecrübeli hakem hakkında yazılı basında 4 bin 161 haber yayınlandığı tespit edildi. Bu sezon yönettiği Galatasaray-Trabzonspor maçında verdiği kararlar ve Bordo Mavili futbolculara gösterdiği 4 kırmızı kartın yanı sıra Salih Dursun tarafından kendisine gösterilen kırmızı kartla da bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Deniz Ateş Bitnel ile ilgili ise yazılı basına 3 bin 556 haber yansıdığı belirlendi.

Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi inceleyerek hakemler hakkında yapmış olduğu araştırmaya göre, bu sezon oynanan maçlarda düdük çalan hakemlerden Barış Şimşek ile alakalı yazılı basında 3 bin 396 haber çıkarken, tecrübeli hakem Hüseyin Göçek hakkında basında 3 bin 330 haber yayınlandığı tespit edildi. Bülent Yıldırım hakkında yazılı basında 3 bin 114 haber yer alırken, Ali Palabıyık ile ilgili ise yazılı basına 3 bin 60 haber yansıdığı belirlendi. Halis Özkahya hakkında 2 bin 935 haber çıkarken, Fırat Aydınus ile ilgili de 2 bin 909 haber yayınlandığı tespit edildi. Serkan Çınar ile alakalı ise yazılı basında 2 bin 654 haber çıktığı saptandı.

Bu sezon oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ilave yardımcı hakem olarak görev yaparken, tribünden atlayan bir taraftarın saldırmasıyla gündeme gelen hakem Volkan Bayarslan hakkında da yazılı basına 1.929 haber yansıdığı belirlendi.