Buldan'a 5 yılda 13 spor yatırımı

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, temel belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetler ile spor yatırımlarına da ağırlık verdiklerini açıkladı. 5 yılda 13 spor yatırımını hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Şevik, 'Daha sağlıklı, daha sosyal bir Buldan için çalıştık' dedi.

Buldan Belediyesi “Daha sağlıklı, daha sosyal bir Buldan için” sloganı ile son beş yılda ilçeye 13 spor sahası kazandırdı. Öncelikli hedeflerinden birisinin sporu tabana yaymak olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bu doğrultuda önemli yatırımları ilçeye kazandırdıklarını ifade etti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında Buldan İlçe Stadını sentetik çim yüzeye dönüştürüldüğünü, tribünler ile soyunma odalarının yenilendiğini açıklayan Başkan Şevik, “Stadımızı yenileyerek Denizli 1. Amatör Ligi'nde mücadele eden Buldan Belediyespor’un hizmetine sunduk. Ardından, Denizli Amatör Ligi D grubunda başarılı futbolu ile göz dolduran Yenicekentspor’un top koşturduğu toprak yüzeyli sahasını sentetik çim yüzeye dönüştürdük, soyunma odaları ile tribünlerini yeniledik. Bir bölgenin gelişmesine önemli katkı sağladığının bilinci ile takımlarımızın ve sporcularımızın yanında olduk. İmkanlarımız doğrultusunda lojistik ve malzeme desteği sağladık” dedi.

 

5 MAHALLEYE 5 HALI SAHA

 

Sporu tabana yaymak amacıyla özelikle kırsal mahallelerde spor yatırımlarına önem verdiklerini açıklayan Başkan Şevik, Türlübey, Helvacılar, Kovanoluk, Bölmekaya ve Sarımahmutlu mahallelerine halı saha yaparak mahalle gençlerinin ve çocuklarının hizmetine sunulduğunu vurguladı.

 

6 MAHALLEYE 6 ÇOK AMAÇLI SPOR SAHASI

 

İlçe genelinde spora yatırım yapmayı önemsediklerini ve bunu görev olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Şevik, kırsal mahallelerde çok amaçlı spor sahaları yaptıklarını açıkladı. Başkan Şevik,“Gençlerimizin geleceğe iyi hazırlanmaları bizler için çok önemli. Gençlerimiz, çocuklarımız geleceğe umutla bakmalı. Bu nedenle evlatlarımızın iyi yetişmeleri için spora büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Derbent, Hasanbeyler, Gölbaşı, Yenicekent, Bölmekaya, Süleymanlı olmak üzere 6 mahallemize çok amaçlı spor sahası yaptık. İçerisinde basketbol potası, tenis ve voleybol filelerinin olduğu çok amaçlı spor sahasını ilçemize kazandırdık” dedi.

 

“BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRDİK”

 

Başkan Şevik, 5 yıllık görev süresince toplumun her kesimini kucakladıklarını, okul çağındaki çocuklar ile gençlerin isteklerini de göz ardı etmediklerini söyledi. Spor yatırımlarının yanı sıra ücretsiz spor kursları açarak çok sayıda başarılı sporcu yetiştirdiklerini de vurgulayan Başkan Şevik, “Belediyemiz bünyesinde açtığımız ücretsiz Kick Books, Karate gibi yakın savunma sporları kurslarına 10’larca gencimiz katıldı. Katıldıkları müsabakalardan derecelerle dönerek bizleri onurlandıran sporcularımız ile antrenör ve Milli Hakem Suat Özdemir’e teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“İLK KEZ OKÇULUK KURSU AÇTIK”

 

Yine gençlerin isteği doğrultusunda ilk kez belediye bünyesinde okçuluk kursu açtıklarını da hatırlatan Başkan Şevik, “Peygamber Efendimizin deyimiyle Okçuluk Sanatıyla ilgili kurslarımız Antrenör Aleyna Ayşe Sakallı eşliğinde devam ediyor. Okçuluk kurslarımız kısa bir dönem önce başlamasına rağmen, sporcularımız katıldıkları müsabakalarda Buldan’ı başarıyla temsil etmeleri, bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız, sporun her dalında sporcular yetiştirerek ilçemizin adını spor başarıları ile de duyurmak” dedi.

 

HER ŞEY ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN 

 

Spor yatırımlarına devam edeceklerini belirten Başkan Şevik, açıklamasına şöyle devam etti: “Çocukların ve gençlerin vakitlerini evde sürekli bilgisayar, televizyon başında ya da farklı bir yerde zararlı alışkanlıklarla meşgul olmak yerine spor yaparak değerlendirmeleri için çok amaçlı spor sahaları yapmaya karar verdik. Çünkü yeni neslin sportif faaliyetler içerisinde yer almasına çok önem veriyoruz. Bu kapsamda 13 mahallemize spor sahaları kurduk.”

 

buldan spor yatırımı