Buldan Belediyesine bir hibe desteği daha

TAKİP ET

Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün bir 'ağaçlandırma' projesi daha desteklenmeye layık görüldü. Proje kapsamında Orman Genel Müdürlüğü tarafından Buldan Belediyesine 12 farklı türden 2 bin 100 adet fidan desteği verilecek.

Buldan Belediyesinin “ağaçlandırma” çalışmalarına 1,5 milyon lira değerinde hibe fidan desteği sağlandı. Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan “ağaçlandırma” projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün hibe desteklerinden yararlanmaya hak kazandığını açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçemizin park ve bahçeler ile yeşil alanlarda gerçekleştireceğimiz ağaçlandırma çalışmalarımızda kullanılmak üzere ıhlamur, kara servi, akasya gibi 12 farklı türde 2 bin 100 adet fidan desteği aldık. Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Fidanlık Müdürlüğü’nden teslim alacağımız fidanları toprakla buluşturmaya hazırlanıyoruz” dedi.

 

Geçtiğimiz yıllarda Ağaçlandırma Projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğünün hibe desteğinden yararlandıklarını da hatırlatan Başkan Şevik, farklı türlerde 4 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 

buldan belediyesi hibe