Buldan'da 5 ev zarar gördü

TAKİP ET

Denizli'nin Buldan ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılarak üç yerleşim alanını tehdit etmeye başladı. Yangında 6 evin yandığı bilgisine ulaşıldı. Dumandan etkilenenlerinde olduğu gelen bilgiler arasında.

Türlübey Mahallesine yakın bir bölgede başlayan orman yangını önce Çamköy Mahallesine doğru ilerledi, daha sonra rüzgarın ters dönmesiyle Alacaoğlu ve Debent mahallelerine yöneldi. Bölgede risk altında bulunan sera ve ahırların ardından bazı evler için de boşaltma kararı verildi.

Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesine yakın bölgede saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, köye ulaştı. İlk olarak bir besihaneyi tutuşturan yangın, şu ana kadar köyde 5 evi daha küle çevirdi.

RÜZGAR KUVVETLİ, HAVADAN MÜDAHALE ZAYIF

Yangın söndürme çalışmaları için 2 hava sçndürme aracının yönlkendirileceği söylenen Buldan’a 1 DET uçak ulaştı. Tek uçak ile havadan, karadan ise bir çok köylü, asker ve görevli katılıyor.

GÖREVLİLER BUZ İSTİYOR.

Buldan’daki yangın bölgesine yardım ulaştırmaya çalışılırken, bölgede yangın söndürme çalışması yapan görevliler şu an buz dışında hiçbir ihtiyaçlarının bulunmadığını, bölgeye acilen buz takviyesi yapılmasını bekliyorlar.






 

buldan yangın türlübey