Buldan'da Kitap Festivali Başladı

TAKİP ET

Buldan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'Buldan Kitap Festivali' kapılarını açtı. Talat Tarakçı Parkı'nda 30 yayınevi ile 10 yazarın katıldığı Kitap Festivali, çeşitli etkinlik ve söyleşilerle 3 gün devam edecek.

Talat Tarakçı Parkı’nda düzenlenen Kitap Festivaline ziyaret eden Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Buldan Belediye Başkanvekili Mustafa Kemal Benli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen ile çok sayıda vatandaş stantları gezdi. Yazar ve yayınevi yetkilileriyle uzun uzun sohbet ederek bilgi alan Kaymakam Erdoğan ile Başkanvekili Benli, tüm kitapseverleri festivale davet etti.

 

Talat Tarakçı Parkı’nda açılan ve ilk günü yoğun ilgi gören Buldan Kitap Fuarı 28 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

 

“ARTIK KİTAP DOSTU BİR BULDAN VAR”

 

Buldan Kitap Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Şevik, festivali ziyaret edeceğini açıkladı. Başkan Şevik, “Bu yıl Kitap Festivalinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Bunun devam etmesi arzusundayım. Festivale katılan yazar ve yayınevlerine teşekkür ederim” dedi.

 

Okuyan, kitap dostu bir Buldan için çalıştıklarını ve bununla ilgili birçok projeyi hayata geçirdiklerini de vurgulayan Başkan Şevik, kitap okumanın önemini vurgulamak ve okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe’de “Kitap Tanıtım” günleri ile “Okuma Günleri” düzenleyeceklerini açıkladı. 13 Kasım 2023 tarihinde ilki gerçekleştirilecek olan “Kitap Tanıtım” etkinliğinin bir hafta devam edeceğini vurgulayan Başkan Şevik, “Kitap Tanıtım günlerine yazarlarımızı da davet edeceğiz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe’de çocuklarımı ve gençlerimi yazar ve kitaplarla buluşturacağız” diye konuştu.

 

10 OKULA 10 KİTAPLIK PROJESİ DEVAM EDİYOR

 

Buldan Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiği kitaplık projesi devam ediyor. Başkan Şevik,“10 Okula 10 Kitaplık” projesi kapsamında fiziki koşulları uygun olan okullara kitaplık kurulacağını belirterek, “Projemize geçtiğimiz yıl başladık. Bu yıl da devam edecek. Fizikli koşulları uygun olan okullarımızda raflarını oluşturup hikaye, roman, araştırma, bilimsel yayınlar gibi kitaplar hediye edeceğiz. Amacımız kitapla barışık okuyan bir nesil yetiştirmek” dedi.

 

ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI’NDA DA KİTAPLIK OLACAK

 

Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımız 29 Ekim Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek olan Alparslan Türkeş Parkı’nda da kitaplık oluşturulacağının müjdesini veren Başkan Şevik, dinlenmek için Alparslan Türkeş parkını tercih eden her yaştan vatandaşın okuyabileceği türden roman, hikaye, deneme, araştırma gibi çok sayıda kitabın yer alacağını açıkladı.

 

Buldan kitap şenliği