Buldan'da TOKİ konutları hızla yükseliyor

TAKİP ET

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik'in girişimleriyle ilçeye kazandırılan 2.etap TOKİ konutları inşaatı hızla yükseliyor. Belirlenen 400 gün içerisinde konutların hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Başkan Şevik, Yenicekent'te TOKİ müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi” olarak duyurduğu sosyal konut projesi kapsamında Buldan’a yapılması planlanan 2. Etap 126 TOKİ konutları inşaatı hızla devam ediyor.

 

TOKİ Konutları Doruk Proje İnşaat tarafından mayıs ayında inşaatına başlandığını ve 400 iş gününde tamamlanması planlandığını açıklayan Başkan Şevik, “ İlk başkanlık dönemimde 2011-2012 yıllarında sosyal ve afet konutlarından oluşan 1.Etap TOKİ konutlarını 11 ay gibi kısa sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmiştik. Şimdide mayıs ayında inşaatına başlanan 2.etap TOKİ sosyal konutu inşaatı hızla devam ediyor. Konutların, 400 gün gibi kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

 

Meclis kararı ile belediyemize ait 12 bin 334 metrekarelik alanı TOKİ’ye bedelsiz olarak tahsis ettik. 1. Etap TOKİ Konutlarının hemen yanına inşa edilen 2. Etap sosyal konutlarından yararlanmaya hak kazanan vatandaşlarımız rahat olsun. 126 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi belirtilen süre içerisinde tamamlanarak teslim edilecek” dedi.

 

YENİCEKENT’E KONUT MÜJDESİ

 

Başkan Şevik, Ankara ziyaretlerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile de temaslarda bulunduğunu ve Yenicekent’e de TOKİ konutlarının yapılması için söz aldığının müjdesini verdi. Başkan Şevik, Yenicekent Mahallesi’nde Menderes Caddesi Elekçukuru Mevkiinde Belediyeye ait 43 bin 657 metrekarelik arsanın TOKİ’ye tahsis edilerek dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi yapılacağını belirtti.

 

“2019 yılında gerçekleştirilen Mahalle İdareler seçimlerinde mazbatamızı alıp göreve başladığımız günden itibaren birlik ve dayanışma içerisinde, Buldan’a ve halkımıza hizmet etme gayreti içerisindeyiz” diyen Başkan Şevik, Buldan merkezde ne varsa kırsal mahallelerinde de olsun istediklerini, Buldan’ın 45 mahallesine etkin, adil ve programlı hizmet götürme noktasında önemli aşamalar kaydettiklerini vurguladı.

 

Buldan TOKİ