BURAYA RUHSAT VERİLDİ Mİ?

TAKİP ET

Merkezefendi-Karaman mahallesinde 2 hafta önce bir apartmanın girişine monte edilen ve  yarım bırakılan engelli rampasını haberimize taşımıştık. Haberimizin ardından, inaşaatı yapan müteahhit, rampayı merdivenlerin hepsini kapsayacak şekilde uzattı. Daha sonra rampayı tamamen söktü.

Yarım yapılan engelli rampası nedeniyle Merkezefendi Belediyesi’ne merdivene “Buraya ruhsat verecek misiniz?” diye haberimizde sormuştuk. Engelli rampasını yenileyen bina sahibi son olarak ta rampayı tamamen kaldırdı.

Mahallede oturan vatandaşlar, ruhsat almak için göstermelik yapılan rampanın kaldırılmasından sonra Belediyenin bu binaya Ruhsat verdiği için rampaya gerek kalmadığı gerekçesiyle rampanın sökülmüş olduğunu konuşuyor.

İmar yönetmeliğine göre, bina girişindeki merdivenlere yapılacak “engelli rampasına, yeterli eğimi verebilmek için 27 metre uzunluğunda olması gerekiyor. Bu uzunluğu sağlamıyor ise; bunun yerine Katlanabilir Engelli Platformu” yapılması zorunludur”. Konunun geçtiği binada ise, engelli rampasının yönetmeliğe aykırı monte edildiği ve sağlam bir insanın çıkamayacağı eğimde olduğu görülüyor.

Mimari projelerde engellilerin binaya rahatça girip-çıkmalarına imkan sağlayacak platformlara yeterli eğim verilmesi ve asansör vazifesi görmesi için yeterli hesaplamaların yapılmış olması gerekiyorken, denetime giden belediye görevlilerinin bu tür dik rampayı görmezden gelerek ruhsat verilmesine göz mü yumuluyor?