Büyükşehir Belediye binası yıkılıyor

TAKİP ET

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni bina için kolları sıvadı. Yılbaşından sonra inşaatına başlanacak yeni Büyükşehir Belediyesi binası için zemin  etüd çalışmaları başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardır kullanılan belediye binasının Hatay depreminden sonra yenilenmesinin gündeme geldiğini, bu nedenle yeni Belediye binası inşaatına zemin etüd ve proje çalışmalarından sonra ihaleye çıkılarak  başlanacağını duyurdu.

 

Zemin etüdü, Projelendirme ve ihale sürecinin 2023 yılı sonuna kadar ancak tamamlanabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Yeni binamızı şu an belediye binamızın üzerinde otopark olarak kullandığımız alanda yapacağız. Zemin etüdü çalışmalarımız başladı. İnşallah inşaatı da 1.5-2 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

 

Yıkılacak olan Belediye binasının oturduğu alanı çınar meydanına ilave edeceklerini söyleyen Zolan; “Şu an mevcut olan çınar'daki boş alana belediye binamızın alanını da ilave ederek burada büyük bir  açıklık sağlamış olacağız. Otoparkımızı yapılacak olan meydanın altına alacağız. Üst tarafını da insanlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir meydan haline getireceğiz.” Diye konuştu.

Büyükşehir Belediye yıkılacak yeni belediye