Büyükşehir'den Türkiye'ye örnek bir proje daha

TAKİP ET

Yaşlı, engelli, yatalak, tek başına temel ihtiyaçlarını karşılayamayan maddi durumu yetersiz vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin temizliklerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 8 araç ve 30 personelle ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşuyor. Proje ile 'Kimse sahipsiz kalmayacak' diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sosyal belediyecilik anlayışı ile güzel işler başarmaya devam edeceklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi arasında açıkladığı “Evde Bakım Koordinasyon Merkezi” faaliyetlerine başladı. 

Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı, engelli, yatalak ve maddi durumu yetersiz vatandaşların yararlanacağı proje ile bakıma muhtaç vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin temizlik ihtiyaçları karşılanıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, ilk etapta Denizli merkezde hizmet vermeye başlanan Evde Bakım Koordinasyon Merkezi ve koah hastası İsmet Şener (85) ile Alzheimer, parkinson ve felç hastası eşi Zehra Şener’i (82) ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

 

“O insanları bizim başımızın tacı etmemiz lazım”

Ziyaretin ardından 8 araç ve 30 personelle ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşan Evde Bakım Koordinasyon Merkezi çalışanlarına seslenen Başkan Zolan, İsmet Şener’in eşine yıllardır severek baktığını anlattı. İsmet Şener’in komşuları tarafından Evde Bakım Koordinasyon Merkezi’nin haberdar edildiğini açıklayan Başkan Zolan, “Arkadaşlarımız İsmet amcamızın evine gittiklerinde ‘Eşime ben bakıyorum. Bizim acil ihtiyacımız yok. Belki daha acil ihtiyacı olan yerler vardır. Siz oraya gidin’ demiş. Bu olay İsmet amcanın büyüklüğünü, değerlerimize nasıl sahip çıktığını gösteriyor. İşte o insanları bizim başımızın tacı etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

Evlerinde ziyaret edilecekler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzaladıkları protokolün ardından 121 Dev Proje kapsamında hayata geçirdikleri Evde Bakım Koordinasyon Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Proje ile kişisel bakımını ve ev temizliğini yapamayan 65 yaş üstü yaşlı, başkasının bakımına muhtaç tek başına temel ihtiyaçlarını karşılayamayan engelli ve kronik rahatsızlığı olan yatağa bağımlı yaşamını sürdüren vatandaşlarımıza hizmet verilecek. Söz konusu şartları taşıyan maddi durumu yetersiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, ev temizliği, saç ve sakal tıraşı ile kişisel bakım hizmetleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

 

Bir telefonla yanınızda

Başkan Zolan, “İnşallah bu hizmetimiz amacına ulaşacak ve yaşanan sıkıntılara bu projemiz ile neşter vurmuş olacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında el ele vererek birlikte güzel işler başarmaya devam edeceğiz. Artık kimse sahipsiz kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi bir telefonla söz konusu şartları taşıyan ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacak. Bu hizmetten yararlanmak isteyen ya da bu hizmete ihtiyacı bulunduğunu bildirecek vatandaşlarımız lütfen Evde Bakım Koordinasyon Merkezi’nin 0 258 377 2012 nolu çağrı merkezini arayarak durumu bize bildirsinler” diye konuştu.